« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NOVO VIĐENJE

Kanađanin snimio čudovište iz jezera?

VIDEO: Ako je vjerovati novoj snimci u kanadskom jezeru Okanaga ipak nešto obitava, no da li je to Ogopogo ili nešto drugo još nije poznato

Ogopogo, YouTube screenshot
Više o

Kanada

,

čudovište

,

Loch Ness

,

video snimka

,

ogopogo

Kanađanin tvrdi da je snimio čudovište Ogopogo koje obitava u jezeru Okanaga, Britanska Kolumbija, koje je svojevrsni „rođak" čudovištu iz Loch Nessa, piše Vancuver Sun.

Kanađanin Richard Huls smatra da je njegova snimka konačni dokaz da nešto obitava u mutnim vodama jezera Okanaga.

„Prvo sam pomislio da su valovi, a onda sam uočio kako se nešto tamno kreće suprotno od valova" objašnjava svoje iskustvo Richard Huls.

Legenda o mističnom čudovištu iz jezera Okanaga seže daleko u prošlost kada su okolicu naseljavali indijanci iz plemena Okanakane koji su mu nadjenuli ime N´ha-a-itk i pridonosili mu životinjske žrtve. Prva moderna viđenja javljaju se 1926. Godine kada je grupa ljudi prijavila kako su u vodi vidjeli neobično biće.

Japanski znanstvenici su 1991. Godine proveli detaljno istraživanje jezera koristeći modernu tehnologiju i minijaturne podmornice, no pretraživanje nije urodilo plodom. Na dnu jezera nisu pronađeni ikakvi dokazi koji bi upučivali da je u doglednoj prošlosti Ogopogo obitavao u mutnim vodama.

Iako je snimka kratka i loše kvalitete može se vidjeti čudna pojava koja je namreškala površinu vode, a da li se tu radi o namještaljci ili o slučajnosti, procijenite sami. 

08.11.2011. 14:25:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh