« Život
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
LOGIČNO?

Razvedeni daju najbolje savjete za sretan brak

Novac je najčešći problem na putu sretnoga braka, a treba i više izražavanja osjećaja i zajedničkog planiranja i rada

Svaki brak može biti sretan
Svaki brak može biti sretan (Arhiva)
Više o

brak

,

razvod

,

savjeti

,

recepti

,

uspješan brak

Tko bi mogao dati bolji recept za sretan brak od onih kojima to nije uspjelo, ideja je kojom se vodila Terri Orbuch sa Sveučilišta u Michiganu pri istraživanju za svoju knjigu o sretnim vezama. 

Čak 46 posto brakova koje je pratila od ženidbe 1986. godine razvelo se do sada, a svi su se složili u nekoliko ključnih točaka koje bi pokušali izbjeći svim snagama kad bi ponovno došli u priliku da zasnuju brak.

Prva je stvar novac, koji se pokazao kao najčešći izvor svađa u ranim godinama braka, jer prije sudbonosnog "da" nisu napravili financijski plan i dogovorili okvire prihoda i rashoda. Savjet: sjednite i dogovorite se, pa se u braku toga i držite.

Drugo je pokazivanje ljubavi, a tu se muškarci osjećaju zakinutima jer žele da ih supruge primjećuju i pokazuju osjećaje. Oni brakovi u kojima nije bilo dovoljno uzbuđenja, ne nužno seksualnog, dvostruko se se češće raspadali od ostalih i to zbog muškaraca, dok su zapostavljene žene rjeđe inicirale prekid. Savjet: grlite se i ljubite uvijek i svugdje.

Krivnja je zasjela na treće mjesto, jer uvijek kad se veza nađe u problemima, netko pokušava prebaciti krivnju na ono drugo. Savjet: probajte više koristiti "mi", i zatim zajednički raditi na otklanjanju problema.

Komunikacija je tek na četvrtom mjestu, jer polovina razvedenih kaže da bi promijenila svoj način komunikacije, a 91 ljudi u sretnom braku kaže da se dobro ili odlično razumiju u svemu. Savjet: desetak minuta razgovora dnevno zbližit će vas više od bilo čega.

Prošlost je na zadnjem mjestu, a problemi nastaju kad duhovi iz prošlosti dignu glavu i počnu ometati odnose u braku. Jednako je opasno predbacivati partneru stvari koje su se dogodile i koje su prošle, a već ste razgovarali o njima. Savjet: malo više tolerancije s obje strane.

03.08.2012. 18:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh