« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Ravan trbuh je moguća misija

Za gubitak masnih naslaga s trbuha potrebno je kombinirati zdravu prehranu, vježbanje, odmaranje, hidrataciju...

Sredite taj trbuh!
Sredite taj trbuh! (Arhiva)
Više o

dijeta

,

savjeti

,

vježbe

,

ravan trbuh

Mnogim je ženama područje struka, bedara i stražnjice najproblematičnije, a većina ih smatra da se lelujavog trbuha mogu riješiti samo s nekoliko trbušnjaka na dan. Krivo!

Za gubitak masnih naslaga s trbuha potrebno je kombinirati zdravu prehranu, vježbanje, odmaranje, hidrataciju... Ovo su konkretni savjeti kako imati ravan trbuh.

Prehrana

Izbjegavajte voćne sokove - voćni sokovi i alkoholna pića sadrže mnogo šećera i kalorija. Izbjegavajte ih. Radije konzumirajte voće u prirodnom obliku.

Ne preskačite doručak - ako želite izgubiti kilograme, ne preskačite doručak. Kada se probudite, vaš je metabolizam itekako budan, a ako preskočite ranojutarnji obrok, metabolizam će se usporiti tokom dana. Na taj ćete način povećati mogućnost da bilo šta što pojedete toekom dana bude pohranjeno u masnim naslagama.

Nemasni proteini - ko želite stanjiti svoj struk, trebate jesti nemasne proteine. Najbolji izvor su bijelo meso i grah. Stručnjaci s Harvarda ističu da će nemasni proteini pomoći u održavanju zdrave razine zasićenih masnoća u organizmu. Uz pomoć namirnica poput piletine i graha gubit ćete tjelesne masnoće i oblikovati tijelo.

Voda s limunom - dan započnite čašom mlake vode s malo limuna, a zatim popijte sok od korijandera i metvice. To će biti okidač za vaš metabolizam. Pola sata nakon toga krenite na trčanje ili se bacite na vježbanje.

Vježbanje

Kardio vježbe - kardio vježbe i vježbe snage važne su za ravan trbuh, jer ubrzavaju rad srca. Na taj način povećava se potrošnja kisika, što dovodi do gubitka masti. Ako jedete zdravo i vježbate, sve ste bliži svom cilju za ravan trbuh.

Pilates lopta - lezite na pilates loptu i izdahnite. Podignite desnu ruku naprijed i lijevu nogu natrag. Zadržite se u tom položaju deset sekundi. Trbušnim i leđnim mišićima održavajte ravnotežu i položaj u ravnini. Ponovite vježbu drugom rukom i nogom.

Zdrav život

Hidracija - voda, voda, voda... Pijte veće količine vode, dva do tri litra na dan. Hidracija tijela vrlo je bitna, a ako želite skinuti kilograme i zategnuti trbuh - pogotovo! Ako pijete dovoljno vode, metabolizam će raditi normalno, probava će raditi bez zastoja i lakše ćete imati ravan trbuh.

Rutina prije spavanja - uvedite u svoju rutinu večernju šetnju. Nikako nemojte ići na spavanje odmah nakon jela. Organizmu je potrebno neko vrijeme da probavi posljednji obrok u danu koji ste konzumirali. Natjerajte se na šetnju, barem pola sata. Također, budite aktivni. Čak i ako vježbate sat vremena na dan, to je tek sedam sati u sedmici. Potrudite se da bude što aktivniji tokom ostalog vremena. Idite baciti smeće, igrajte se s djecom, idite u šetnju, pospremajte, plešite...

06.08.2019. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh