« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
AVIONI SIGURNI

Radijacija zasad samo u niskim dijelovima atmosfere

Zračni promet preko Japana nije u opasnosti jer radijacija zasad nije doprla visoko u atmosferu

Japan
Japan (Facebook)
Više o

Japan

,

radijacija

,

nuklearna katastrofa

Nema opasnosti za zračni promet, osim u neposrednoj blizini pogona u Fukushimi, rekao je stručnjak iz UN-ove meteorološke agencije. Radijacija iz oštećene nuklearne elektrane u Japanu nije doprla do viših slojeva atmosfere, prenosi Hina.

"Sve naše informacije kažu da je curenje ograničeno na vrlo niske razine atmosfere", rekao je Herbert Puempel, stručnjak UN-ove Svjetske meteorološke organizacije.

"U sadašnjem stanju nema razloga za bojazan za međunarodni zračni promet", rekao je dodavši i da nema potrebe provjeravati putnike koji dolaze letovima iz Japana.

U četvrtak su neke zrakoplovne tvrtke počele provjeravati zrakoplove, putnike i posade na radijaciju. Puempel je također rekao da hladno vrijeme, koje je dodatno otežalo muke stanovništva, sada prolazi.

18.03.2011. 19:18:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    18.03.2011. 22:57
    80.000 Japanaca spava po školama i dvoranama
    pola milijuna Japanaca nema struje
    nemaju pitku vodu, grijanje, hranu!!! nitko ne zna što će biti s njima.

    zar je moguće da u 21. stoljeću tjedan dana nakon katastrofe prema japanu nisu poletjeli avioni i avioni s hranom, vodom, lijekovima? čitamo samo neke histerične članke, a ljudi koji su do jučer živjeli kao mi gladuju i smrzavaju se. ostali su bez ičega. zadapni pametnjakovići samo diskutiraju a dijela nema na vidiku.

    japan ima 127 milijuna stanovnika (!!!) da svaki 300. stanovnik prihvati doma jednog "evakuiranog/preživjelog" stvari bi već bile malo lakše. ostatak svijeta samo gleda svoju guzicu i strahuje od nekakvog mizernog zračenja dok pored sebe ima mobitel i antene na svakoj drugoj zgradi.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh