« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
NAJAVE

QueerBites sa Srđanom Sandićem: Nina Violić o queeru

Queer Zagreb Sezona 2021. već je devetnaesta godina u kojoj udruga Domino poqueeruje domaći umjetnički i javni prostor

Nina Violić
Nina Violić (Arhiva)
Više o

Nina Violić

,

Queer Bites

,

Srđan Sandić

Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Queer Zagreba, pozvao je Srđana Sandića i Saru B. Moritz da naprave seriju kratkih videa - QueerBites - u kojima sa svojim očekivanim i neočekivanim sugovornicima/ama govore o queeru u njima, nama, svima. Započinjemo ovaj serijal s queerušom kakve nema - Ninom Violić.

Queer Zagreb Sezona 2021. već je devetnaesta godina u kojoj udruga Domino poqueeruje domaći umjetnički i javni prostor. Što smo o queer naučili, kako se mijenjao, prilagodio, proširio i kamo će nas odvesti? Koliko se toga promijenilo od one naše prve definicije po kojoj su u patrijarhatom opterećenoj Hrvatskoj i samohrane majke queer? U ono smo vrijeme morali biti queer unutar "svoja četiri zida". Tako je bilo najsigurnije biti tko jesmo. Danas se to poručuje svima, ostanite doma, unutar svoja četiri zida. Tamo je najsigurnije. Mi se pridružujemo poruci, uz dodatak da dobro iskoristimo vrijeme i otkrivamo queer u sebi.

Srđan Sandić je pisac, novinar, književni i kazališni kritičar te kolumnist. Autor je tri knjige i ovih kratkih queer video vinjeta. Njegova suradnica je fotografkinja i snimateljica Sara B. Moritz. Snimateljica je nekoliko nagrađivanih igranih i dokumentarnih filmova, a kao fotografkinja se bavi portretnom fotografijom te modnim kampanjama.

Samo neki od 14 sugovornika/ca koji/e slijede su Leila Topić, Ivica Buljan, Ankica Čakardić i Nikolina Pišek, pa popratite naš video serijal kojeg ćemo objavljivati na tjednoj bazi putem društvenih kanala udruge Domino.

13.01.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh