Purica s mlincima za oblizat' prste
Kad razmišljamo o današnjem ručku, a vrijeme je već da se krene spremati, evo par savjeta kako da vaša purica bude najukusnija ;)
Purica s mlincima najdraži je recept za božićni ručak na ovim prostorima, pa evo jednog savršenog načina pripreme koji će vam na stol donijeti deliciju o kojoj će se pričati.
Sastojci
1 purica
1/2 litre pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
2 ili 3 mrkve
1 stapka celera
2 glavice crvenog luka
pola jabuke
maslinovo ulje
sol, papar
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji
>> Savjeti za savršen božićni ručak >>
Priprema:
U lim za pečenje narežite luk, mrkvu i celer na velike komade, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. Dobro zasoljenu i popaprenu puricu dodatno začinite podizanjem kože ispod koje utrljajte maslinovo ulje i začine. Ako niste tome vični, utrljajte preko kože.
U puricu stavite polovicu luka i jabuke kako bi sačuvali njenu vlažnost. Batke povežite zajedno komadićem uzice, a krila okrenite kako ne bi zagorjela.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i stavite puricu na pripremljenu rešetku. Dužina pečenja ovisi o težini purice, pa se držite starog pravila - pola sata pečenja za 1 kg težine.
Povremeno otvorite pećnicu i prelijte puricu sokovima koji se skupljaju u limu za pečenje ispod nje.
Pogledajte video i oduševite ukućane svojom puricom:
Novi komentar