« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina
MLJAC

Purica s mlincima - recept za prste polizati

Purica s mlincima tradicionalno je jelo koje se širom Hrvatske stavlja na stol kao božićni ručak, pa evo jedan recept koji će vas oduševiti okusom

Purica će biti sočna i ukusna
Purica će biti sočna i ukusna (Arhiva)
Više o

recept

,

najbolji recepti

,

purica s mlincima

Purica s mlincima je vjerojatno najčešći recept za božićni ručak u našim krajevima, a mi vam donosimo recept koji će vam pomoći da napraviti deliciju koja će se dugo pamtiti. 

Sastojci

1 purica
200 ml bijelog vina
1/2 litre pilećeg temeljca
2 glavice crvenog luka
1 stapka celera
pola jabuke
2 do 3 mrkve
maslinovo ulje
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji
sol, papar

>> Savjeti za savršen božićni ručak >>

Priprema

Luk, mrkvu i celer narežite na velike komade, stavite u protvan za pečenje, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. Puricu, koju ste već dan prije dobro nasolili dodatno zapaprite i začinite podizanjem kože - utrljajte začine i maslinovo ulje pažljivo da kožica ostane cijela. U slučaju da niste sigurni da ćete to dobro napraviti, odlučite se za sigurniju varijantu i utrljajte u kožu.

Polovicu jabuke i glavice crvenog luka stavite u puricu kao nadjev, jer ćete na taj način zadržati njenu vlažnost iznutra. Dodatni savjeti - krila okrenite da ne zagore, a batke povežite zajedno komadom uzice.

Puricu stavite na pripremljenu rešetku kad se pećnica zagrije na 175 stupnjeva. 

Koliko dugo treba peći? Prokušani recept je jednostavan - za svaki kilogram purice pola sata pečenja.

Naravno, nekoliko puta otvorite pećnicu i velikom žlicom zagrabite sokove od pečenja iz lima ispod purice pa je dobro prelijte.

Evo i videa koji će vam sve detaljno objasniti, dobar tek!

25.12.2015. 09:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh