Puretina s kestenom i gljivama
Pureći file punjen smjesom pirjanih gljiva i pirea od kestena osvježit će i najzahtjevnije nepce
Jesenski okusi u tanjuru gotovo su nezamislivi bez kestena, omiljenog ploda koji je zabavno skupljati, a još bolje jesti u raznim kombinacijama. Uobičajeni kesten pire i pečeni kesteni imaju svoje čari, no sjajno se može kombinirati i s mesom.
Pripremili smo recept koji je vrlo jednostavan za pripremu, ali ima bogat i zanimljiv okus.
Pureći file razrezati na jednake dijelove i ujednačiti debljinu batom. Šampinjone pirjamo na maslacu i razdijelimo u dvije posude - u manju za punjenje filea, u veću za umak. Umiješati pire od kestena u jednakim omjerima u obje zdjele.
Stavimo malo smjese gljiva i kestena na sredinu filea, dodamo sir po želji i zamotamo file. Pričvrstimo krajeve filea čačkalicom ili koncem za pečenje. Punjene filete poslažemo u vatrostalnu zdjelu koju smo prethodno namazali maslacem. Pečemo 40 minuta na 180 stupnjeva, prvo pokriveno aluminijskom folijom, a od polovice vremena otvoreno.
U tavi pirjamo gljive i pire od kestena s vrhnjem za kuhanje i vinom dok vino ne ispari. Kad su fileti u pećnici gotovi, prelijemo ih umakom i poslužimo.
Sastojci
80 dag purećeg filea
10 dag kesten pirea
50 dag šampinjona
3 dag maslaca
1 dcl bijelog vina
2 dcl vrhnja za kuhanje
10 dag sira po ukusu
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar