« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK

Puretina s kestenom i gljivama

Pureći file punjen smjesom pirjanih gljiva i pirea od kestena osvježit će i najzahtjevnije nepce

Recepti - puretina s kestenima i gljivama
Recepti - puretina s kestenima i gljivama (Metro )
Više o

recepti

,

puretina

,

muževnost

,

Ševko Omerbašić

Jesenski okusi u tanjuru gotovo su nezamislivi bez kestena, omiljenog ploda koji je zabavno skupljati, a još bolje jesti u raznim kombinacijama. Uobičajeni kesten pire i pečeni kesteni imaju svoje čari, no sjajno se može kombinirati i s mesom.

Pripremili smo recept koji je vrlo jednostavan za pripremu, ali ima bogat i zanimljiv okus.

Pureći file razrezati na jednake dijelove i ujednačiti debljinu batom. Šampinjone pirjamo na maslacu i razdijelimo u dvije posude - u manju za punjenje filea, u veću za umak. Umiješati pire od kestena u jednakim omjerima u obje zdjele.

Stavimo malo smjese gljiva i kestena na sredinu filea, dodamo sir po želji i zamotamo file. Pričvrstimo krajeve filea čačkalicom ili koncem za pečenje. Punjene filete poslažemo u vatrostalnu zdjelu koju smo prethodno namazali maslacem. Pečemo 40 minuta na 180 stupnjeva, prvo pokriveno aluminijskom folijom, a od polovice vremena otvoreno.

U tavi pirjamo gljive i pire od kestena s vrhnjem za kuhanje i vinom dok vino ne ispari. Kad su fileti u pećnici gotovi, prelijemo ih umakom i poslužimo.

Sastojci

80 dag purećeg filea
10 dag kesten pirea
50 dag šampinjona
3 dag maslaca
1 dcl bijelog vina
2 dcl vrhnja za kuhanje
10 dag sira po ukusu

15.10.2011. 19:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kolač
    16.10.2011. 18:50
    Odlično! Sviđa mi se ova kombinacija s kestenima, gljivama i puretinom.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh