« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
EPIDEMIJA PRETILOSTI

Pseća prehrana zdravija je od ljudske

Nutircionist Mike Konowalski živio je mjesec dana samo na psećoj hrani

Mnogi brendovi pseće hrane sadrže vitamine i hranjive tvari koje odgovaraju i ljudima
Mnogi brendovi pseće hrane sadrže vitamine i hranjive tvari koje odgovaraju i ljudima (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

pretilost

,

pseća hrana

Tvrdi kako je pomoću pseće hrane iz limenki, te suhih psećih biskvita u samo tri dana izgubio preko 3kg. Liječnici su ga upozorili da bi mogao imati probavnih smetnji, ali ozbiljniji medicinski problemi od ovakve vrste prehrane ne bi se trebali manifestirati.

Konowalski je odlučio prijeći na pseću hranu kako bi pokazao da je samo odabir stila života odgovoran za epidemiju pretilosti u modernim društvima. U ranijim eksperimentima živio je na brzoj hrani mjesec dana i nakupio podosta kilograma.

No, nutricionist iz Las Vegasa ovaj put je prehranu bazirao na organskoj piletini, govedini i puretini iz lokalne trgovine za kućne ljubimce. Dodaje kako namjerava na ovoj hrani biti mjesec jer želi dokazati da bilo koja vrsta hrane može biti zdrava ako se konzumira umjereno, te da se ljudi ne moraju podvrgavati rigoroznim dijetama kako bi izgubili višak kilograma.

"Svatko tko izabere moderan konzumeristički način života mora patiti. Nema drugog izbora. Stoga mislim da je pseća hrana koju trenutno jedem zdravija od onoga čime sam se hranio posljednjih godinu dana", zaključuje Konowalski koji svoja iskustva bilježi na blogu "The Choice Project".

11.01.2011. 09:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh