« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
MIJANMAR

Prvi susret Aung Suu Kyi s novim predsjednikom Mijanmara

Oporbena je čelnica i aktivistica za ljudska prava rekla kako se osjeća ohrabrenom nakon prvog susreta s "civilnim" predstavnikom kojeg je postavila vojska

Fotografija vijesti
Više o

Mijanmar

,

Aung San Suu Kyi

Čelnica oporbe u Mianmaru i dobitnica Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi izjavila je kako se osjeća ohrabreno nakon susreta s novim predsjednikom te države, Theinom Seinom, prenosi Hina.

U petak ništa nije procurilo iz sadržaja jednosatnog susreta u uredu predsjednika u glavnom gradu Naypyidawu kamo je čelnica pozvana prvi put na gospodarski forum kojem prisustvuje u subotu.

U subotu je državni tisak objavio da su predsjednik i oporbena čelnica "izrazili želju da surađuju u nacionalnom interesu".

"Pokušali su pronaći potencijalne zajedničke točke kako bi surađivali u nacionalnom interesu, ostavljajući sa strane razlike", dodao je dnevnik New Light of Myanmar.

Nakon kontroverznih izbora u studenome, mianmarska vojna hunta sama se raspustila i potkraj ožujka predala vlast "civilnoj" vladi koju ipak u cijelosti nadzire vojska. Thein Sein, bivši premijer u vojnom režimu, i sam je bivši general.

20.08.2011. 11:12:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh