« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KUD SANADER, TUD I ....

Prve reakcije političkog vrha o slučaju Sanader

VIDEO - Rekacije državnog vrha na zahtjev DORH-a da se Ivi Sanaderu skine zastupnički imunitet - Na BBC-u i CNN-u ni riječi o Sanaderu

Koverta sa zahtjevom DORH-a
Koverta sa zahtjevom DORH-a (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

DORH

,

bijeg iz zemlje

,

Fimi media

Na Dan borbe protiv korupcije DORH je zatražio skidanje imuniteta bivšem premijeru Ivi Sanaderu koji je potom odlučio pobjeći iz zemlje. Iz Hrvatske je izašao preko graničnog prijelaza Bregana, a policija ga nije zaustavila jer nije imala službeni nalog za uhićenje.

>>Policija potvrdila Sanaderov bijeg preko Bregane

Evo kako su Sanaderov slučaj prokomentirali političari:

"Mi već godinama očekujemo da državna tijela počnu raditi svoj posao. O tome smo govorili glasno, možda za nečije ukuse i preglasno, ali vrlo jasno još u kampanji 2007. godine. Sada je valjda svima jasno i kako su financirana neka osobna bogatstva, ne samo jedno, nego mnoga, i kako je financirana barem jedna kampanja. To je nama bilo jasno i 2007.", izjavio je Milanović.

"Ničijoj nevolji se ne radujemo, ali pravda mora biti služena i poslužena, mora se provoditi, a oni koji su to, što namjerno, što iz oportunizma, propustili učiniti zadnjih godina, za to bi također trebali biti barem moralno odgovorni", rekao je Milanović.

Njegov kolega iz SDP-a Igor Dragovan je bio nešto oštriji: "Samo je pitanje vremena kad će se obistiniti izjava Jadranke Kosor: Kud Ivo, tud i ja."

Ivica Pančić iz HSD-a: "Na djelu žestoki sukob unutar HDZ-a. Premijerka Kosor mora sama odlučiti što će sa sobom jer je ona sve znala."

Radimir Čačić iz HNS-a: "Očekivano, predvidivo, neizbježno. Moguće je da će Sanader i treći puta dobiti izbore za HDZ."

Josip Đakić iz HDZ-a: "Ovo neće nikako utjecati na HDZ jer taj čovjek više nije u HDZ-u."

Predsjednik Ivo Josipović:

Ministar pravosuđa Bošnjaković:

Državni odvjetnik Mladen Bajić:

09.12.2010. 13:33:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh