Metro-portal.hr

objavljeno 09.12.2010. 13:33:05
KUD SANADER, TUD I ....

Prve reakcije političkog vrha o slučaju Sanader

VIDEO - Rekacije državnog vrha na zahtjev DORH-a da se Ivi Sanaderu skine zastupnički imunitet - Na BBC-u i CNN-u ni riječi o Sanaderu

Koverta sa zahtjevom DORH-a
Koverta sa zahtjevom DORH-a (Damjan Tadic / CROPIX)

Na Dan borbe protiv korupcije DORH je zatražio skidanje imuniteta bivšem premijeru Ivi Sanaderu koji je potom odlučio pobjeći iz zemlje. Iz Hrvatske je izašao preko graničnog prijelaza Bregana, a policija ga nije zaustavila jer nije imala službeni nalog za uhićenje.

>>Policija potvrdila Sanaderov bijeg preko Bregane

Evo kako su Sanaderov slučaj prokomentirali političari:

"Mi već godinama očekujemo da državna tijela počnu raditi svoj posao. O tome smo govorili glasno, možda za nečije ukuse i preglasno, ali vrlo jasno još u kampanji 2007. godine. Sada je valjda svima jasno i kako su financirana neka osobna bogatstva, ne samo jedno, nego mnoga, i kako je financirana barem jedna kampanja. To je nama bilo jasno i 2007.", izjavio je Milanović.

"Ničijoj nevolji se ne radujemo, ali pravda mora biti služena i poslužena, mora se provoditi, a oni koji su to, što namjerno, što iz oportunizma, propustili učiniti zadnjih godina, za to bi također trebali biti barem moralno odgovorni", rekao je Milanović.

Njegov kolega iz SDP-a Igor Dragovan je bio nešto oštriji: "Samo je pitanje vremena kad će se obistiniti izjava Jadranke Kosor: Kud Ivo, tud i ja."

Ivica Pančić iz HSD-a: "Na djelu žestoki sukob unutar HDZ-a. Premijerka Kosor mora sama odlučiti što će sa sobom jer je ona sve znala."

Radimir Čačić iz HNS-a: "Očekivano, predvidivo, neizbježno. Moguće je da će Sanader i treći puta dobiti izbore za HDZ."

Josip Đakić iz HDZ-a: "Ovo neće nikako utjecati na HDZ jer taj čovjek više nije u HDZ-u."

Predsjednik Ivo Josipović:

Ministar pravosuđa Bošnjaković:

Državni odvjetnik Mladen Bajić:

09.12.2010. 13:33:05
http://metro-portal.hr/prve-rekacije-politickog-vrha-o-slucaju-sanader/52430/