« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SLIJEDI RASPRAVA

MIP zaprimio zahtjev za skidanjem Sanaderova imuniteta

Potpredsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Arsen Bauk potvrdio je da je MIP od DORH-a danas dobio zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem premijeru

O tome hoće li Sanader završiti u zatvoru odlučit će sud
O tome hoće li Sanader završiti u zatvoru odlučit će sud (Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

DORH

,

Mandatno-imunitetno povjerenstvo

,

skidanje imuniteta

"Da stigao je zahtjev", rekao je Bauk (SDP), upitan može li potvrditi da DORH traži skidanje Sanaderova imuniteta. Očekuje da će MIP o tom zahtjevu raspravljati već na popodnevnoj sjednici (u 14,30 sati).

Najavio je da će SDP podržati zahtjev da se Sanaderu skine zastupnički imunitet, a kako će glasovati vladajuća većina, kaže, nije mu poznato. Podsjetio je pritom da HDZ svojedobno nije skinuo imunitet kako bi se pritvorilo Branimira Glavaša. "Je li ratni zločin veći ili manji zločin od ovoga za što se tereti Sanadera neka oni (HDZ) odluče", poručio je Bauk.

Ranije je novinarima u Saboru izjavio kako njegova stranka već godinama upozorava na nepravilnosti. "I očito je da je DORH pronašao elemenata za to", rekao je. Bauk smatra da HDZ na Sanaderovo ime i po treći put pokušava dobiti parlamentarne izbore.

"Mislim da im to neće poći za rukom i pitanje je kada će njegovi suradnici ići njegovim putem, kao što su uostalom to i rekli", kazao je, a na upit misli li da će Sanader biti priveden pravdi, rekao je kako je prava osoba za odgovor na to pitanje predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor.

O tome hoće li Sanader završiti u zatvoru, rekao je, odlučit će sud. "Očito da je u tijeku nekakav postupak i uplitanje političara u to bilo bi nekorektno i ne bi bilo u skladu s demokratskom praksom", poručio je Bauk. (hina/metro-portal)

Više o bijegu bivšeg premijera: Ivo Sanader

09.12.2010. 14:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh