« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ZBRISAO

Policija potvrdila Sanaderov bijeg preko Bregane

Ivo Sanader je u 11 sati i 45 minuta napustio Hrvatsku na hrvatsko-slovenskom prijelazu Bregana

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Ranko Šuvar / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

DORH

,

bijeg iz zemlje

,

Sanaderov bijeg

Nakon što je DORH zatražio skidanje imuniteta bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a mediji počeli nagađati o mogućem uhićenju tijekom dana, Ivo Sanader je glavom bez obzira napustio zemlju.

Mandatno imunitetno povjerenstvo je službeno potvrdilo da je zaprimilo zahtjev za skidanjem imuniteta i to, nagađa se, zbog slučaja Fimi-medije. U sklopu zahtjeva se tražio i 30-dnevni pritvor.

Međutim, kako MUP nije zaprimio nalog za uhićenje ili zadržavanje, Sanaderu je dopušteno napuštanje zemlje što je i učinio u 11 sati i 45 minta na graničnom prijelazu Bregana. Potvrdio je to za tportal glasnogovornik policije Krunoslav Borovec. Također, izvor koji je želio ostati neimenovan Hini je potvrdio da je nezavisni saborski zastupnik i bivši premijer Sanader prijepodne prešao hrvatsko-slovensku granicu na prijelazu Bregana.

Sanader je zagrebački dom napustio sat vremena ranije. Mobitel je isključio. Rasplet neizvjestan.

>>Prve reakcije političkog vrha o slučaju Sanader

Više o bijegu bivšeg premijera: Ivo Sanader

09.12.2010. 13:03:36
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    09.12.2010. 14:02
    mandat mu je super došao da dobije na vremenu >>birokracija. i glupi zakoni, mjesecima je jasno ko dan da je imao prste u pekmezu i nije bilo nacina da se sprijeci bijeg?! kakva drzava. iako, vjerojatno je to i bio plan.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh