« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
OCCUPY!!!

Prosvjedi se šire svijetom, kaos u Rimu

Nakon Dalekog istoka prosvjedi su se proširili Europom, u Rimu preko 100 tisuća ljudi razbija banke

Rim je poprište bitke prosvjednika i policije
Više o

prosvjedi

,

15.O prosvjed

,

Occupy Wall Street

Auckland i Sidney protestirali su prilično mirno i opušteno, a nakon dugo vremena Australijom su marširali Aboridžini i bijelo stanovništvo tražeći pravdu. Japanaca je bilo tek toliko da se može reći da je prosvjed održan, no pravi show kreće tek u Europi.

U Londonu su tisuće okupljene oko burze bučno pozdravile Juliana Assangea, koji je pozvao na nastavak akcije dok svjetski vođe ne shvate da ovakav poredak ne vodi nikuda. No, najjači prosvjed trenutno se odvija u Rimu, gdje je preko stotinu tisuća prosvjednika okupiralo grad, sukobljava se s policijom i razbija banke.

Rimom odjekuju eksplozije topovskih udara, sve je puno suzavca, a prosvjednici se sukobljavaju s policijom gdje god stigne. Očekuje se da će na ulice izaći još toliko prosvjednika, tako da Rim očekuje duga noć.

Zagreb čeka početak prosvjeda na Trgu bana Jelačića u 18 sati, a Twitter je već pun dojava da je centar grada prepun policijskih džipova i marica.

Pogledajte video iz Rima:

15.10.2011. 17:07:31
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Šaptač anarhistima
    15.10.2011. 18:58
    Aj dobro dok razbijaju banke, dođe mi podne kad vidim da razbijaju pekare i pale aute običnim ljudima.
  2. avatar
    boljitak
    15.10.2011. 20:42
    Pitam se, zašto kod nas nema motiviranih demonstracija? Pa, mi već dvadest godina ne znamo za dobro ili bolje i zato niti ne znamo kako izgleda to bolje za koje se trebamo izboriti!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh