« Život
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
TRAGEDIJA PRED TRKU

Prošlogodišnjem pobjedniku "Trke na prstenac" uginuo konj

Nesretni je konj imao 19 godina, a preminuo je za vrijeme generalne probe pred trku koja se održava za tri dana od zastoja srca

Fotografija vijesti
Više o

konji

,

barbanska trka na prstenac

Svega tri dana prije ovogodišnje „Trke na prstenac" prošlogodišnjem je slavodobitniku Aleksi Vali uginio njegov vjerni konj Šipoš, piše Hina.

Konj je imao 19 godina, a od infarkta je trenutno preminuo. Dvostruki dobitnik Prstenca Aleksa Vale izjavio je kako je za njega to velika tragedija, te da će, unatoč tomu, nastupiti s drugim konjem na Trki. „Pod velikim sam šokom i teško mi je govoriti o ovoj tragediji. Dobio sam novoga konja, kojeg moram utrenirati, ali nastup na Trci ne dolazi u pitanje", rekao je vidno potresen Vale.

Ovogodišnja 36. Trka na prstenac u Barbanu održava se od danas pa do nedjelje. Večeras će se podići zastava „Trke na prstenac", a sutra će se 15 konjanika nadmetati na Trci za viticu. Glavni program održat će se u nedjelju, kada će se na Trci za prstenac konjanici boriti za osvajanje prstenca i prijelaznog štita predsjednika Republike.

Trka se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, koji će osobno slavodobitniku uručiti prijelazni štit. Prvi zapisi o Trci na prstenac potječu iz 1696., a Barbanci su je obnovili 1976. godine.

19.08.2011. 15:54:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Šaptač paucima
    20.08.2011. 10:00
    Kakva važna vijest, crko konj tipu iz Barbana. Zašto niste izvijestili da je babi u Žminju krepala koza?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh