Metro-portal.hr

objavljeno 19.08.2011. 15:54:00
TRAGEDIJA PRED TRKU

Prošlogodišnjem pobjedniku "Trke na prstenac" uginuo konj

Nesretni je konj imao 19 godina, a preminuo je za vrijeme generalne probe pred trku koja se održava za tri dana od zastoja srca

Fotografija vijesti

Svega tri dana prije ovogodišnje „Trke na prstenac" prošlogodišnjem je slavodobitniku Aleksi Vali uginio njegov vjerni konj Šipoš, piše Hina.

Konj je imao 19 godina, a od infarkta je trenutno preminuo. Dvostruki dobitnik Prstenca Aleksa Vale izjavio je kako je za njega to velika tragedija, te da će, unatoč tomu, nastupiti s drugim konjem na Trki. „Pod velikim sam šokom i teško mi je govoriti o ovoj tragediji. Dobio sam novoga konja, kojeg moram utrenirati, ali nastup na Trci ne dolazi u pitanje", rekao je vidno potresen Vale.

Ovogodišnja 36. Trka na prstenac u Barbanu održava se od danas pa do nedjelje. Večeras će se podići zastava „Trke na prstenac", a sutra će se 15 konjanika nadmetati na Trci za viticu. Glavni program održat će se u nedjelju, kada će se na Trci za prstenac konjanici boriti za osvajanje prstenca i prijelaznog štita predsjednika Republike.

Trka se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, koji će osobno slavodobitniku uručiti prijelazni štit. Prvi zapisi o Trci na prstenac potječu iz 1696., a Barbanci su je obnovili 1976. godine.

19.08.2011. 15:54:00
http://metro-portal.hr/proslogodisnjem-pobjedniku-trke-na-prstenac-uginuo-konj/62389/