« Žene
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
DEJTANJE

Prošlo je 36 sati od spoja, a nije vas nazvao? Zaboravite ga

Pravilo od tri dana na čekanje odgovora nastalo prije naglog razvoja telekomunikacijskih tehnologija u današnje je vrijeme potpuno zastarjelo, tvrde stručnjaci

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

spojevi

,

dating

Ukoliko ste bili na prvom spoju u subotu navečer, 11:48 u ponedjeljak krajnji je rok do kojega će vam se muškarac javiti, rezultat je studije provedene u Velikoj Britaniji. Nažalost, ukoliko se to ne dogodi do tog trenutka, male su šanse da ćete doživjeti i drugi spoj.

Pravilo od tri dana nastalo prije naglog razvoja telekomunikacijskih tehnologija u današnje je vrijeme potpuno zastarjelo, tvrde stručnjaci. Štoviše, prosječno vrijeme u kojemu je realno očekivati odgovor skratilo se na dvostruko manji broj - svega 1,52 dana.

„U vremenima kad svi u svakom trenutku sa svog mobitela imaju pristup Facebooku i brojnim drugim načinima da vas kontaktiraju, pravilo od tri dana potpuno je besmisleno i gubljenje je vašeg vremena", tvrdi Kate Taylor, autorica istraživanja.

„Ipak, novo pravilo od 36 sati ima i svojih dobrih strana - ako ništa drugo, više ne morate 3 dana biti u depresiji i pitati se jeste li mu se svidjeli dovoljno da nazove. Ukoliko vam je bilo dobro na spoju, nabolje što možete jest poslati kratku i slatku sms poruku i predložiti još jedan dejt", rekla je Kate.

Neke se stvari ipak nisu promijenile te se od muškaraca i dalje očekuje da naprave prvi korak, što još uvijek rade pet puta češće nego žene. Isto tako, muškarci su ustrajniji u dogovaranju drugog spoja, budući da 31 posto njih unutar sljedeća dva dana pokuša to učiniti, nasuprot svega 5 posto žena.

 

20.10.2011. 21:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh