« Žene
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SVE ZA LJEPOTU

Prosječna Britanka dnevno na sebe nanese 515 kemikalija

Kremice, puderi, parfemi, dezodoransi i drugi proizvodi sadržavaju gomile kemikalija, ali ljepši spol to niti zna niti je zbog toga zabrinut

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

kemikalije

,

Bionsen

Prosječna Britanka na svoje tijelo nanese 515 kemikalija na dan, navodi u studiji proizvođač dezodoransa Bionsen.

Anketa u kojoj je sudjelovalo 2.016 žena pokazala je da većinu tih zagađivača žene same nanose na svoje tijelo kada rabe dezodoranse, kreme i ruževe za usne.

Danas prosječna Britanka rabi kreme za lice i tijelo, parfeme, dezodoranse i razne druge kozmetičke proizvode i tako na svoje tijelo svaki dan nesvjesno nanosi stotine kemikalija, priopćio je Bionsen.

Hidratantne kreme mogu sadržavati više od 30 različitih kemikalija, a parfemi do 400.

Više od trećine žena koje su sudjelovale u studiji nisu znale koji su glavni sastojci kozmetičkih proizvoda koje svakodnevno rabe, a samo je devet posto znalo većinu njihovih sastojaka.

Više od 70 posto žena izjavilo je da nisu zabrinute zbog mnogobrojnih kemikalija koje stavljaju na kožu, a tek svaka deseta bira proizvode bez kemijskih dodataka.

Osam od 12 dijelova tijela koji su po Bionsenu najviše izloženi kemijskim proizvodima su na licu i glavi, a među proizvodima koji sadržavaju najviše kemikalija su hidratantne kreme, podloga za puder, rumenilo, šminka za oči, lak za kosu i parfemi. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 19:35:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh