Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2009. 19:35:25
SVE ZA LJEPOTU

Prosječna Britanka dnevno na sebe nanese 515 kemikalija

Kremice, puderi, parfemi, dezodoransi i drugi proizvodi sadržavaju gomile kemikalija, ali ljepši spol to niti zna niti je zbog toga zabrinut

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Prosječna Britanka na svoje tijelo nanese 515 kemikalija na dan, navodi u studiji proizvođač dezodoransa Bionsen.

Anketa u kojoj je sudjelovalo 2.016 žena pokazala je da većinu tih zagađivača žene same nanose na svoje tijelo kada rabe dezodoranse, kreme i ruževe za usne.

Danas prosječna Britanka rabi kreme za lice i tijelo, parfeme, dezodoranse i razne druge kozmetičke proizvode i tako na svoje tijelo svaki dan nesvjesno nanosi stotine kemikalija, priopćio je Bionsen.

Hidratantne kreme mogu sadržavati više od 30 različitih kemikalija, a parfemi do 400.

Više od trećine žena koje su sudjelovale u studiji nisu znale koji su glavni sastojci kozmetičkih proizvoda koje svakodnevno rabe, a samo je devet posto znalo većinu njihovih sastojaka.

Više od 70 posto žena izjavilo je da nisu zabrinute zbog mnogobrojnih kemikalija koje stavljaju na kožu, a tek svaka deseta bira proizvode bez kemijskih dodataka.

Osam od 12 dijelova tijela koji su po Bionsenu najviše izloženi kemijskim proizvodima su na licu i glavi, a među proizvodima koji sadržavaju najviše kemikalija su hidratantne kreme, podloga za puder, rumenilo, šminka za oči, lak za kosu i parfemi. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 19:35:25
http://metro-portal.hr/prosjecna-britanka-dnevno-na-sebe-nanese-515-kemikalija/26851/