« Svijet
objavljeno prije 10 godina
AUSTRALIJA

Pronađeni dijelovi nestalog Boeinga?

Neidentificiran materijal pronađen na australskoj obali analizira se zbog moguće povezanosti s malezijskim zrakoplovom koji je nestao prije više od sedam tjedana s 239 putnika i članova posade

Ni podmornica nije pronašla ništa
Ni podmornica nije pronašla ništa (Screenshot YouTube)
Više o

Austrija

,

nestali avion

,

dijelovi aviona

Australska policija osigurala je materijal koji je pronađen deset kilometara istočno od grada Auguste na južnom vrhu države zapadne Australije, navodi se u priopćenju zajedničkog koordinacijskog centra.

Izvješće o pronađenom materijalu, čiji opis nije objavljen, prvo je o mogućim ostacima zrakoplova nakon više tjedana i predstavlja prvi trag nakon 4. travnja kada su vlasti otkrile signal koji je možda emitirala crna kutija nestalog zrakoplova.

Australija je u srijedu poručila da ne odustaje od potrage za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa unatoč tomu što već sedam tjedana nema nikakvih tragova olupine zrakoplova koji je nestao 8. ožujka s 239 putnika i članova posade.

Loše vrijeme u srijedu je drugi dan zaredom prizemljilo zrakoplove koji sudjeluju u potrazi dok 12 brodova i dalje sudjeluje u potrazi a američki podmorski robot pri kraju je pretraživanja područja za koje se vjerovalo, na temelju zabilježenih signala, da skriva crne kutije sa zrakoplova no bez ikakvih rezultata.

Australski premijer Tony Abbott kazao je kako će se strategija potrage morati mijenjati ako pretraživanje morskoga dna uz pomoć robota ne otkrije olupinu zrakoplova.

'Morat ćemo preispitati potragu ali nećemo odustati dok ne učinimo sve što je moguće da riješimo tu zagonetku', kazao je.

23.04.2014. 14:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh