« Muškarci
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MATEMATIČKI PRECIZNO

Pronađena formula savršene supruge

Momci, želite li dug i sretan brak tražite pet godina mlađu ženu iz iste društvene klase koja je minimalno četvrtinu pametnija od vas

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

brak

,

veze

,

muškarci i žene

,

savršena supruga

Prema tvrdnjama švicarskih znanstvenika matematička formula za savršenu suprugu postoji, a parovi koji se pridržavaju njihove 'ljubavne jednadžbe' trebali bi imati dug i iznimno sretan brak.

Naime, znanstvenici iz Ženeve proveli su istraživanje u kojem su sudjelovala 1.074 para u dobi od 19 do 75 godina, a zaključili su da je moguće matematički odrediti uspješnost veze.

Prema istraživanju mladoženje bi trebali biti točno pet godina stariji od svojih izabranica, oboje bi trebali vući korijenje iz iste klase, ali žena bi trebala biti 27 posto pametnija od muškarca. Znanstvenici su došli i do zaključka kako ulazak u brak s razvedenom osobom ne doprinosi sreći u vezi, piše Daily Telegraph.

"Ako ljudi slijede ove upute pri izboru partnera njihov bi brak trebao biti 20 posto uspješniji", kažu voditelji istraživanja.

S njima se slažu i psiholozi koji smatraju da se radi o točnim pretpostavkama, a to potkrijepljuju podacima kako su žene, kada je riječ o vezama, i inače pametnije od muškaraca. Razlog za to je evolucijski. Žene su naime oduvijek u veze morale ulagati puno više od muškaraca čija je osnovna svrha 'podariti' svoj genetski materijal što većem broju partnerica, a to znači da im veze nisu najbitnija stvar na svijetu.

No, kako to već biva kod novih teorija, postoje i oni koji se s njima ne slažu jer, u ovom slučaju, smatraju da se radi o statističkoj manipulaciji. Neki bračni savjetnici smatraju da 'formula za savršeni brak' nije dobra jer se brakovi u današnje vrijeme zasnivaju na obostranom ulaganju, a ne mentalnoj ili nekoj drugačijoj dominaciji jednog partnera nad drugim.

Koliko je to zaista točno i radi li se samo o njihovom strahu da će ih jedna relativno jednostavna formula stajati posla, izračunajte sami prije nego zakoračite prema oltaru...

03.03.2010. 23:17:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh