« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KNJIGA NE UMIRE

U Frankfurtu otvoren 62. sajam knjiga; 230 hrvatskih naslova

Elektronska knjiga neće zamijeniti tiskanu nego će se ove dvije forme samo upotpuniti, rečeno je na otvorenju sajma u Frankfurtu

Knjige
Knjige (Getty Images)
Više o

sajam knjiga

,

e-knjige

,

e-čitač

,

frankfurt sajam knjiga

U Frankfurtu na Majni je u prisustvu njemačkog ministra vanjskih poslova Guide Westerwellea i predsjednice Argentine Cristine Kirchner, otvoren 62. Frankfurtski sajam knjiga. "Knjiga će nadživjeti sve one koji joj sada proriču skoru smrt", rekao je Guido Westerwelle na svečanosti otvaranja 62. Frankfurtskog sajma knjiga komentirajući time rasprave o budućnosti tiskane knjige.

"Elektronska knjiga neće zamijeniti tiskanu nego će se ove dvije forme samo upotpuniti", rekao je Westerwelle. Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Frankfurtskog sajma knjiga je i budućnost digitalnih nosača pisane riječi. Predsjednica Argentine, države koja je ove godine počasni gost sajma, ukazala je na to se njezina zemlja u godini u kojoj slavi 200. obljetnicu postojanja želi suočiti sa svojom prošlošću.

>>E-knjige sporije se čitaju od tiskanih

"Argentina se ne skriva iza svoje prošlosti niti se ne namjerava skrivati", rekla je Kirchner. Uz argentinsku predsjednicu publici se na svečanosti otvorenja obratila i Elsa Oesterheld, udovica argentinskog književnika Hectora Oesterhelda koji je nestao za vrijeme vojne diktature između 1976. i 1983.

Direktor frankfurtskog sajma Juergen Boos odao je priznanje argentinskim književnicima koji se "suočavaju s krvavom prošlošću" Argentine.

Frankfurtski sajam knjiga svoja vrata službeno otvara u srijedu i traje do nedjelje. Zahvaljujući brojnim prijavama u posljednji trenutak sajam će okupiti oko 7500, umjesto prvobitno najavljenih 7000 izlagača, tako da je i ove godine broj izlagača veći nego godinu dana prije.

Hrvatski izdavači se na vlastitom štandu predstavljaju s oko 230 novih naslova.(hina/metro-portal)

05.10.2010. 23:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh