« Putovanja
objavljeno prije 26 dana i 21 sat
VANJSKI ČLANAK

Proljetna otkrića – što vidjeti u različitim kutovima svijeta?

Toplo i lijepo vrijeme nam je napokon stiglo i sigurno jedva čekate istražiti svijet. No, ako trenutačno samo znate da želite putovati, ali niste još sigurni kamo točno, u nastavku smo vam pripremili nekoliko zanimljivih ideja za različite budžete

Idemo malo na put...
Idemo malo na put... (Arhiva)
Više o

putovanja

,

svijet

Zanima vas povijest i kultura?

Ako spadate u zaljubljenike starih građevina i zanimljivih priča, tada obavezno morate posjetiti gradove poput Rima i Atene. Ovdje gotovo svaki kamen može ispričati svoju višestoljetnu povijest, a na vama je samo da ju upijate na svakom koraku. Naravno, i u Rimu i Ateni možete uživati u odličnoj hrani i zabavi, tako da se ne morate fokusirati isključivo na istraživanje starina. U svakom slučaju, koji god da od ova dva grada odaberete, možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

Volite isprobavati nove okuse?

Ako vam je ipak fokus na isprobavanju novih namirnica i zanimljivih jela, tada vam preporučamo da razmislite o Lisabonu i Istambulu. Ova oba svjetska velegrada nude pregršt odličnih restorana i mjesta za pojesti nešto ukusno, ali i novo i zanimljivo. Isto tako u ovim gradovima možete istraživati i njihovu bogatu povijest i ostale zanimljivosti. Jeftini letovi za oba ova odredišta olakšat će vam donošenje odluke o putovanju.

Želite se dobro zabaviti?

U slučaju pak da vam je primarni razlog odlaska na putovanje dobar provod i odlična zabava, tada su Palma de Mallorca i Beograd odlična odredišta. Palma de Mallorca će vam omogućiti odličnu mediteransku zabavu sa živom glazbom na otvorenom u prekrasnim restoranima i barovima, dok su zabave i provodi na splavima u Beogradu nadaleko poznate brojnim generacijama. I nemojte slučajno misliti da ćete ostati gladni gdje god da odlučite otići – i ovdje možete uživati u tradicionalnim lokalnim specijalitetima koji će vas oboriti s nogu. Zagreb Beograd avion omogućit će vam brz i jednostavan dolazak, što znači da ćete u tren oka biti spremni za cjelonoćni provod.

Ili se možda ipak rashladiti?

Iako su brojni među nama jedva dočekali toplo vrijeme, neki ipak žele osjetiti dašak svježine dok su na odmoru. Svim ljubiteljima dugih dana i svježeg vremena tada preporučujemo putovanje na sjever Europe, na primjer u Stockholm ili Kopenhagen. Obje ove skandinavske prijestolnice omogućit će vam odličan uvid u sjevernjački način života, odličnu hranu, obilje kulture i drugih zanimljivosti, ali i ugodne temperature zahvaljujući kojima ćete moći neometano istraživati ove prekrasne metropole. I ne zaboravite, budući da se radi o gradovima koji su na sjeveru, dan traje jako dugo – nemojte se iznenaditi kada u 10 ili 11 navečer još uvijek bude sunce na nebu, a javna rasvjeta ugašena. To je nešto što definitivno želite iskusiti!

A što kažete na pustinjski doživljaj?

Ako ste pak jedva dočekali toplo vrijeme i ne možete ga se zasititi, tad vam predlažemo da odletite do pustinjskih odredišta poput Abu Dhabija ili Dubaija. Ovdje možete biti sigurni da vam ni u kojem slučaju neće biti hladno, ali ćete se odlično provesti. Uživajte u prekrasnim građevinama, ukusnoj hrani i odličnoj zabavi.

Što ponijeti sa sobom?

Na kraju, jednom kada odlučite kuda ćete putovati, trebate se odlučiti želite li otići tamo samo na vikend ili pak na cijeli godišnji. Ako želite otići samo za vikend, tada ne trebate ponijeti previše toga kako bi vam pakiranje i putovanje bilo jednostavno, a kako bismo vam olakšali samo pakiranje, u pripremili smo vam koristan članak 4 savjeta kako se spakirati za city break putovanje. Nakon što se spakirate, trebate samo otići u zračnu luku i uživati u putovanju!

13.07.2024. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh