« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
INTERNET

Projekt 404 - idealna platforma za domaće inovatore

Razvoj interneta uz besplatnu promociju nekomercijalnih projekata

Projekt 404
Projekt 404 (Projekt 404)
Više o

projekt 404

,

gingernet

Četiri atraktivna projekta zaživjela su zahvaljujući plemenitim namjerama Projekta 404. Ova jedinstvena platforma za poticaj razvoja interneta, tehnologije i hrvatskog društva u cjelini omogućava sadržajima neprofitnog karaktera besplatnu promociju kroz podršku partnera, internetskih portala i dizajnera promotivnih materijala.

Trenutno je u tijeku promidžba portala za online pritužbe građana, reklamacije.net, a uspješnu realizaciju dosada su imala tri projekta.  Pokrenut je projekt računalne edukacije ITdesk.info, zatim TinyWrite - jednostavna platforma za objavljivanje postova,  te je promoviran i jedan od Ted predavanja Emily Pilloton pod nazivom "Teaching design for change".

„Projekt 404 pomogao nam je da se jako dobro pozicioniramo. Vijest o našoj usluzi proširila se poput munje hrvatskim portalima te su ju dalje prosljeđivali i korisnici društvenih mreža koji su pritom i isprobavali mogućnosti Tiny Writea. Dosad imamo oko 1100 objavljenih postova a uskoro krećemo i u pohod na svjetsko tržište ." - naglasio je Ilija Brajković, jedan od voditelja projekta Tiny Writea.

Postavljanjem bannera ili objavom PR tekstova na internetskim portalima te web stranicama partnera povećava se vidljivost i prepoznatljivost usluge, a isto tako i potiče neke druge organizacije, udruge, tvrtke, obrte ili institucije da prijave vlastiti projekt. Sadašnjih 19 medijskih partnera aktivno su prihvatili ulogu ambasadora Projekta 404 od samog početka. Neki od njih kao dobro poznati internet portali jamac su dobrog pozicioniranja, ali i poziv za druge medije da se uključe i podrže inicijativu.

Direktor Gingernet agencije za online komunikacije, Nikola Vrdoljak dodatno je pojasnio kako Projekt 404  funkcionira:  „Logično je da će neprofitne usluge imati veći doseg potencijalnih korisnika uz besplatnu promociju koju mogu dobiti putem partnerstva koja su ostvarena. Uspješnim plasiranjem priče u javnu sferu i većom konzumacijom internet sadržaja razvijamo čitavo društvo u smislu e-demokracije i e-inkluzije."

Jedina obveza projekata odabranih za sudjelovanje je da, ukoliko za to imaju prostora, trebaju istaknuti logo Projekta 404 i logotip partnera koji su im dali oglasni prostor. Ispunjavanjem kratkog online upitnika na web stranici www.projekt404.org sudjelovati mogu projekti koji se dosad nisu komercijalno oglašavali niti to u budućnosti namjeravaju.

27.01.2011. 21:00:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh