« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NEXT GENERATION PORTABLE

Sony predstavio NGP, nasljednika PSP konzole

VIDEO - Konzola NGP ima revolucionarno korisničko sučelje, povezana je s društvenim mrežama te spaja realno i virtualno

PSP 2 / NGP
PSP 2 / NGP (HCL)
Više o

Sony

,

PlayStation

,

konzola

,

NGP

Nakon mnogo tračeva i pretpostavki koje su posljednjih mjeseci kolale internetom, Sony je konačno službeno najavio svoju novu prijenosnu konzolu. Iako su svi pretpostavljali da će se nasljednik PSP-a zvati PSP 2, Sony novu konzolu za sada naziva samo kodnim imenom NGP, što je akronim za Next Generation Portable.

Većina tračeva o novom handheldu ispostavila se točnima, no tek sada vidimo kakve su pune mogućnosti PSP-a 2. Nova konzola dizajnirana je oko pet glavnih koncepata: Revolucionarno korisničko sučelje, socijalna povezanost, zabava bazirana na lokaciji, spajanje realnog i virtualnog i kompatibilnost sa PlayStation Suitom.


PSP 2, odnosno NGP, uistinu nazivaju i promoviraju snažnim poput PlayStation 3 konzole, a takvoj izjavi u prilog svakako ide ARM® CortexTM-A9 (4 jezgre) procesor u njegovoj srži. Ekran je osjetljiv na dodir i sa dijagonalom od 5 inča (rezolucija 960x544) značajno je veći od onoga u prethodnika, a zbog OLED tehnologije slika bi morala biti kristalno jasna. Osim ekrana, na poleđini novog uređaja nalazi se ploha osjetljiva na dodir, no nije još u potpunosti jasno kako će se ista koristiti u smislu video igara.

Sonyev NGP trebao bi se pojaviti na tržištu u blagdanskoj sezoni ove godine, odnosno pred njen kraj i to po trenutno nepoznatoj cijeni, no gledajući obećavajuće specifikacije sigurni smo da neće biti gadget za one kraćeg džepa. Za više informacija o novom PlayStationu provjerite detaljni članak na HCL portalu.

HCL: PSP 2 otkriven, kodno ime NGP

27.01.2011. 18:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh