« Zdravlje
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
RJEŠENJE

Probioticima protiv lošeg kolesterola

Tim istraživača s Medicinskog fakulteta Sveučilišta McGill u Kanadi pokazao je korisne učinke probiotika na snižavanje razine lošeg kolesterola

Dvije čaše dnevno i vaše je zdravlje na putu oporavka
Dvije čaše dnevno i vaše je zdravlje na putu oporavka (Arhiva)
Više o

Crohnova bolest

,

liječenje

,

probiotici

,

dijabetes tip 2

,

koristi

,

loš kolesterol

Zagovornici prirodnih načina liječenja desetljećima upozoravaju da se dobre bakterije u probavnom sustavu zanemaruju unatoč pozitivnim učincima koje izazivaju i preporučuju konzumaciju jogurta i fermentirane hrane ili uzimanje probiotika kako bi poboljšali zdravlje.

Sad je i znanstveno istraživanje potvrdilo njihove navode, svrstavši probiotike među najkorisniju hranu za naše zdravlje. Naime, već je objavljeno da uzimanje probiotika pomaže u prevenciji srčanih bolesti, a tim istraživača s Medicinskog fakulteta Sveučilišta McGill u Kanadi pokazao je korisne učinke probiotika na snižavanje razine lošeg kolesterola. 

Prema rezultatima njihovog istraživanja, dovoljne je konzumacija probiotika dva puta dnevno i loš će kolesterol nestati bez ikakvih nuspojava, što niti jedan farmaceutski proizvod nije u stanju napraviti.

Uz sve to, disbalans dobrih i loših bakterija u crijevima dokazano aktivira dijabetes tipa dva, a probiotici su pokazali da mogu izliječiti i to stanje.

Na kraju, istraživanja su pokazala da probiotici pojačavaju odgovor imunološkog sustava na vius gripe i pomažu kod upalnih bolesti crijeva poput ulceroznog kolitisa i Crohnove bolesti.

Sve u svemu, dvije doze probiotika dnevno su ukusne i sjajan dodatak prehrani, a s ovim pozitivnim učincima na vaše zdravlje postat će vam omiljena hrana.

11.11.2012. 10:33:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mira27
    11.11.2012. 10:59
    Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), u cijim su se laboratorijima analizirali uzorci dokazala je da jogurti, probiotici i slicne izmisljotine nemaju utjecaja na zdravlje.
    Drzite se vi oraha.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh