Probiotici će vam potaknuti imunitet
Probiotici mogu poboljšati zdravlje crijevne flore, srca, smanjiti depresiju, a neki dokazi čak sugeriraju da vam podaruju i ljepšu kožu
Probiotici imaju puno prednosti za vaše tijelo i mozak - mogu poboljšati zdravlje crijevne flore, srca, smanjiti depresiju, a neki dokazi čak sugeriraju da vam podaruju i ljepšu kožu.
Stoga, evo 7 probiotika koje morate uvrstiti na jelovnik:
Jogurt - jedan od najboljih izvora probiotika, prijateljskih bakterija. Napravljen je od mlijeka fermentiranog probioticima, uglavnom bakterijama mliječne kiseline i bifidobakterijama. Poboljšava zdravlje kostiju i pomaže osobama s visokim krvnim tlakom
Kefir - fermentirani probiotički mliječni napitak. Priprema se dodavanjem žitarica kefira kravljem ili kozjem mlijeku. Može poboljšati zdravlje kostiju, pomoći kod nekih probavnih problema i zaštititi od infekcija
Kiseli krastavci - ukiseljeni su u otopini soli i vode. Neko vrijeme se ostavljaju da fermentiraju, koristeći svoje prirodno prisutne bakterije mliječne kiseline. Taj proces je ono što ih čini kiselima. Veliki su izvor zdravih probiotičkih bakterija
Kiseli kupus - pored svojih probiotičkih svojstava, kiseli kupus bogat je vlaknima, kao i vitaminima C, B i K. Također je pun natrija i sadrži željezo i mangan. Sadrži i antioksidante lutein i zeaksantin, koji su važni za zdravlje očiju
Miso - japanski začin koji se radi fermentacijom soje i vrstom gljivice koja se zove koji. Ta pasta se najčešće koristi u miso juhi, popularnoj hrani za doručak u Japanu. Dobar je izvor proteina i vlakana, ali i raznih vitamina i minerala
Tempeh - proizvodi se od kuhane soje koja se fermentacijom povezuje s plemenitom plijesni. Fermentacijski proces povećava količinu minerala koje tijelo može apsorbirati iz tempeha. Bakterije proizvode i vitamin B12, koji soja ne sadrži
Novi komentar