« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
SAVJETI

Probiotici će vam potaknuti imunitet

Probiotici mogu poboljšati zdravlje crijevne flore, srca, smanjiti depresiju, a neki dokazi čak sugeriraju da vam podaruju i ljepšu kožu

Jogurt za svaki dan
Jogurt za svaki dan (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

imunitet

,

jogurt

,

probiotici

,

kefir

,

tempeh

Probiotici imaju puno prednosti za vaše tijelo i mozak - mogu poboljšati zdravlje crijevne flore, srca, smanjiti depresiju, a neki dokazi čak sugeriraju da vam podaruju i ljepšu kožu.

Stoga, evo 7 probiotika koje morate uvrstiti na jelovnik:

Jogurt - jedan od najboljih izvora probiotika, prijateljskih bakterija. Napravljen je od mlijeka fermentiranog probioticima, uglavnom bakterijama mliječne kiseline i bifidobakterijama. Poboljšava zdravlje kostiju i pomaže osobama s visokim krvnim tlakom

Kefir - fermentirani probiotički mliječni napitak. Priprema se dodavanjem žitarica kefira kravljem ili kozjem mlijeku. Može poboljšati zdravlje kostiju, pomoći kod nekih probavnih problema i zaštititi od infekcija

Kiseli krastavci - ukiseljeni su u otopini soli i vode. Neko vrijeme se ostavljaju da fermentiraju, koristeći svoje prirodno prisutne bakterije mliječne kiseline. Taj proces je ono što ih čini kiselima. Veliki su izvor zdravih probiotičkih bakterija

Kiseli kupus - pored svojih probiotičkih svojstava, kiseli kupus bogat je vlaknima, kao i vitaminima C, B i K. Također je pun natrija i sadrži željezo i mangan. Sadrži i antioksidante lutein i zeaksantin, koji su važni za zdravlje očiju

Miso - japanski začin koji se radi fermentacijom soje i vrstom gljivice koja se zove koji. Ta pasta se najčešće koristi u miso juhi, popularnoj hrani za doručak u Japanu. Dobar je izvor proteina i vlakana, ali i raznih vitamina i minerala

Tempeh - proizvodi se od kuhane soje koja se fermentacijom povezuje s plemenitom plijesni. Fermentacijski proces povećava količinu minerala koje tijelo može apsorbirati iz tempeha. Bakterije proizvode i vitamin B12, koji soja ne sadrži

12.12.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh