« Život
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
ZNATE LI?

Privlačnost - što je to?

Privlačnost kreirate komunicirajući na ugodan način, slušanjem i komplimentima koji nešto znače

Što vas vuče k...? ;)
Što vas vuče k...? ;) (Arhiva)
Više o

ljubav

,

privlačnost

Privlačnost je prilično zeznuta stvar - mislite da ste privlačni, a trenutak kasnije uletite u ekipu koja vas gleda zbunjeno i očito ne misle da ste privlačni, upravo suprotno....

Ljudi se često pitaju što mogu promijeniti na sebi kako bi bili privlačniji, što je potpuno pogrešna koncepcija. Privlačnost kreirate ugodnom atmosferom. Na sebi ne trebate ništa mijenjati, ali možete u načinu ophođenja sa suprotnim spolom.

Privlačnost kreirate komunicirajući na ugodan način, slušanjem i komplimentima koji nešto znače.

Recimo, svi mislimo da znamo kako izgleda privlačna žena, ali znanstvenici sa Sveučilišta u New Yorku su došli do zaključka kako glavni element privlačnosti nije izgled nego „držanje" i način kretanja.

>> Što je zapravo privlačnost >>

Muškarci su smatrali atraktivnijima žene koje su se držale uspravno, ponosno i koje su prilikom kretanja micale svoje bokove.

Na kraju, antropolozi tvrde kako je nemoguće skriti privlačnost ma koliko se trudili jer nas body language, stav i ponašanje uvijek odaju.

>> Čudna pravila fizičke privlačnosti >>

Jednom kada smo locirali privlačnu osobu, ljubavni signali se prebacuju u primitivni dio mozga, te više ne upravljamo svjesno svojim reakcijama. Izrazi lica (osmijeh), poze, geste odjednom više ne možemo kontrolirati jer njima upravlja naš primozak.

Ipak, bilo bi naivno pretpostaviti kako kontrolu nad našim ponašanjem u potpunosti preuzima nagon. Nedvojbeno, instinkti su vrlo važni, ali glavnu ulogu pri osvajanju partnera ima naš socijalni odgoj.

>> Muškarci procijene ženinu privlačnost za manje od sekunde >>

Stoga, hoće li vam osoba prići i na koji način kontroliraju navike ponašanja, a ne intuicija.

23.10.2021. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.10.2021. 10:33
    privlacnost je u očima izgledu osmijehu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh