« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
EHHH...

Djecu se ne smije tući po guzi

Batina ipak nije izašla iz raja: udarci po guzi vode do lošeg ponašanja kod djeteta

Kukavice... obične kukavice...
Kukavice... obične kukavice... (Arhiva)
Više o

djeca

,

guza

,

udaranje

Ne možemo naglasiti to jače i glasnije - udaranje djece je kukavičko, nasilničko ponašanje kojem nema mjesta u našem društvu i gotovo!

Naime, ako dijete istučete po guzi kad je "zločesto", to dovodi do lošeg ponašanja, a ne obrnuto, sugerira novo istraživanje.

Istraživači sa Sveučilišta Teksas i Sveučilišta Michigan analizirali su 75 studija provedenih kroz 50 godina, a koje su uključivale više od 150,000 djece.

"Naše istraživanje pokazuje da postoji korelacija između batina i njihovih negativnih učinaka, a da ne postoji apsolutno nikakva korelacija između batina i pozitivnih učinaka istih", rekla je autorica istraživanja, dr. Elizabeth Gershoff.

Lupanje po guzi neće dovesti do toga da se djeca počnu ponašati bolje, a dugoročno, ona će se ponašati još gore, dodala je Gershoff. Također, djeca koju se na taj način kažnjava su više agresivna i nedruštvena od druge djece. 

"Ironično je da mnogi roditelji izlupaju svoju djecu kada se ona ponašaju agresivno. Dijete tako misli da preko batina zapravo dobiva ono što želi", pojasnila je Gershoff.  

Ukratko - vi ste odrasla osoba, ne možete dozvoliti sebi da izgubite kontrolu i udarite dijete (ili ženu, ako ste muškarac)... i jedno i drugo samo pokazuje da ste vrlo, vrlo jadna osoba....

23.10.2021. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh