« Putovanja
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Prijestolnice Skandinavije

U deset dana, putujući autobusom i brodom upoznajte glavne gradove krajnjeg sjevera europskog kontinenta

Fotografija vijesti
Više o

Helsinki

,

Kopenhagen

,

Stockholm

,

Oslo

,

Berlin

,

Skandinavija

,

putovanja

,

Prag

Krenete li put sjevera Europe, dočekati će Vas raskošne skandinavske zemlje koje zadivljuju svojim prostranstvima, divljim i netaknutim krajolicima, planinama prekrivenim gustom šumom, brojnim jezerima, riječnim tokovima i tisućama otoka Baltičkog mora. Na desetodnevnom putovanju autobusom i velikim putničkim brodovima po Baltičkom moru upoznati ćete sljedeće gradove: Kopenhagen, Stockholm, Helsinki, Oslo, Berlin i Prag.

Smješten na najvećem danskom poluotoku, Kopenhagen je grad koji se često opisuje kao najživlja i najdinamičnija skandinavska metropola. Ovdje ćete na svakom koraku osjetiti atmosferu individualizma i tolerancije, a u šetnji kroz šarmantne lučke uličice uvidjet ćete sve bogatstvo njegove multikulturalnosti.

Putovanje se nastavlja prema Stockholmu, živahnoj švedskoj prijestolnici koja je pravi primjer nordijske metropole. Iz srednjovjekovnog gradića Stockholm je izrastao u jedan od najvećih i najljepših skandinavskih gradova, a prekrasni pogledi na povijesne građevine pastelnih boja, brojni mostovi koji povezuju 14 gradskih otoka, oko 70 muzeja i 100 umjetničkih galerija definiraju ga kao kulturnu metropolu Sjeverne Europe.

Helsinki, glavni grad Finske, sljedeća je stanica ovog putovanja. Izgrađen pod utjecajem obližnjeg St. Peterburga, Helsinki svojom arhitekturom podsjeća na gradove Istočne Europe.

Norveški grad Oslo, grad je u kojem na svakom koraku možete vidjeti ostatke bogate pomorske prošlosti. Oslo posjetiteljima nudi mirnu sofisticiranost, brojne parkove i svjetski poznate muzeje, dok su fjordovi, šume i planine u blizini grada idealni za opuštanje u netaknutoj prirodi.

Putovanje započinje 22. kolovoza, a cijena je 3960 kn. Više informacija u poslovnicama adriatica.net.

Na povratku prema Zagrebu, upoznati ćete velike metropole Središnje Europe. Njemačka prijestolnica Berlin grad je koji je od trgovačkog središta u 13. stoljeću do moćnog europskog diva 21. stoljeća, prošao turbulentno razdoblje razvoja obilježeno velikim kulturnim i povijesnim zbivanjima. Veličanstvene kulturne institucije, bogati muzeji, raskošne palače i operne kuće, mondeni restorani i uvijek prepune diskoteke mamci su koji ovaj grad čine doista neodoljivim.

Desert na kraju posjeta je Pragu, glavnom gradu Republike Češke, čija će mistična ljepota učiniti vaše putovanje posebnim. Otkrijte zašto je ovaj grad tijekom povijesti bio inspiracija brojnim umjetnicima i uživajte u iznimnoj kulturnoj baštini ovog ’zlatnog grada’.    (METRO)

07.08.2008. 22:53:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh