« Putovanja
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
PRIJEDLOG ZA IZLET

Plitvice naš turistički dragulj

Starom cestom do mora pa prošetati Rastokama, osvježiti se na Plitvicama, to je način započinjanja godišnjeg odmora.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Plitvička jezera

,

turisti

Turisti željni prirode i odmora nisu zaboravili Nacionalni park Plitvice koji je ove godine znatno ranije dobio svog 500-tisućitog gosta. Turisti koji na svome putu vole stati i odmoriti i dalje izabiru barem u jednom smjeru staru prometnicu prema moru te se zaustavljaju kako bi se rashladili na jedinstvenim slapovima i jezerima umirujuće hladno - zelene boje.

Ovaj je produženi vikend prodano čak 30.500 ulaznica, većinom stranim gostima, a time je dostignut i broj od pola milijuna posjetitelja u ovoj godini, što je najranije u proteklih osam godina koliko se taj jubilarni broj bilježi. 

Dobre rezultate posjeta i boravka Plitvice očekuju i do kraja kolovoza, do kada su već rezervirani svi kapaciteti u hotelima, a mjesta još ima u kampovima i privatnom smještaju, doznaje se od glasnogovornice Nacionalnog parka Vlatke Ružić.

Posjetitelji imaju prilike izabrati između kraćega i dužeg posjeta parku, a oni uključuju obilazak gornjih i donjih jezera, vožnju panoramskim vlakićem koji umorne putnike vraća u podnožje jezera te elktrobrodove koji cijeli dan prevoze posjetitelje. Oni pak, koji odluče ostati duže od jednog dana, mogu prespavati u jednom od četiri hotela ili u kampu. Okrijepiti se usputno možete i na ličkoj janjetini koja će vas uvijek dočekati svježa jer se dnevno na ražnju ispeče i do deset janjaca. (METRO)

06.08.2008. 14:06:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh