« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
KONTROVERZE

Preskakanje doručka - da ili ne?

Doručak je najvažniji obrok u danu ... koliko ste to puta čuli? Ako vam to već ide na nos, a ne volite jesti ujutro, evo dobrih razloga za preskakanje doručka

Treba li doručkovati baš svaki dan?
Treba li doručkovati baš svaki dan? (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

doručak

,

preskakanje doručka

Doručak je najvažniji obrok u danu, doručak mora biti zdrav, ne smije se preskakati ... sve to tvrde nutricionisti, no našao se jedan kojem se to popelo na vrh glave i odgovorno tvrdi - doručak možete preskočiti.

Dr. John Berardi kaže da u svojoj praksi uglavnom ljudima preporučuje doručak kako bi se lakše stvorila navika jedenja više malih obroka.

>> Zašto doručak preskaču žene, a zašto muškarci >>

No, u slučaju da ste disciplinirana osoba koja jede raznovrsnu hranu, nema apsolutno niti jednog razloga zašto bi vam doručak bio najvažniji obrok u danu. Naravno, ako nemate energije ujutro, pojedite doručak, no, oni kojima to ne treba da bi krenuli u dan, slobodno mogu preskočiti taj obrok. 

Prema Bernardiju, doručak ne utječe na ubrzavanje metabolizma, ako ga preskočite možete tijekom dana pojesti više manjih obroka što će spriječiti prejedanje, a i dobro je malo postiti.

>> Greške koje radimo za doručak >>

Naime, post snižava razine inzulina što će biti dobro za regulaciju razina šećera u krvi, a tijelo u tim trenucima izlučuje više hormona rasta koji čuva mišiće i sagorijeva masno tkivo.

Uz sve to, preskakanjem doručka kontrolirat ćete unos ugljikohidrata tijekom dana, a za kraj - možda vam se jednostavno ne jede ujutro. 

25.09.2014. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh