« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
SAVJETI

Greške koje radimo za doručak

Znate li što i kako treba jesti za doručak kako bi vam dan započeo unosom potrebne energije i održao vas sitim dulje vrijeme

Žitarice su najbolji izbor za doručak
Žitarice su najbolji izbor za doručak (Shutterstock)
Više o

kofein

,

doručak

,

sok

,

najbolji doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu, to je dokazano mnogim istraživanjima, no nije potpuno svejedno što ćete pojesti. Pravilan odabir namirnica dat će vam dovoljno energije tijekom cijelog jutra i omogućiti vam da budete u optimalnoj formi.

Stručnjaci se slažu da je preskakanje doručka najgora stvar koju možete napraviti za svoj metabolizam koji će se usporiti, što će nas učiniti letargičnima, tvrde na portalu TOI,

Dovoljno je pojesti i par kriški voća ili tosta, šaku žitarica ili nešto slično kako biste se pokrenuli, a najbolji su odabir jaja i žitne pahuljice s mlijekom ili jogurtom kako bismo unijeli dovoljno proteina i vlakana koja će nam dati energiju i sitost. 

Među ostalim najčešćim greškama koje radimo za doručak vrijedi spomenuti sok, jer vrlo često odabiremo "zdravi" sok misleći da radimo dobru stvar, no puno je zdravije i bolje popiti čašu vode.

Ako ste već usvojili naviku doručka, pripazite što vam je na tanjuru. Masna i kalorična hrana poput nekih ostataka večere nije dobar odabir, jer osim što će vam opteretiti probavu, neće vam dati dovoljno vlakana koja su nužna za zadržavanje osjećaja sitosti.

Jednako tako, zaboravite na palačinke, kekse i slatkiše s mlijekom i slične kombinacije, neka na stolu budu zdrave namirnice pune minerala, vitamina i vlakana.

Na kraju, pripazite koliko ćete kave popiti. Prvo, nemojte je piti prije, nego poslije doručka, a kao najbolja se kombinacija pokazala varijanta u kojoj prvu kavu pijete sat vremena nakon doručka, tj. kad stignete na posao.

27.05.2014. 09:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh