« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
OPREZNO

Najviše se debljamo u jesen

Iako je prosinac mjesec u kojem dobivamo najviše kilograma, prvi sljedeći je rujan, tako da se možete utješiti nakon što ste stali na vagu prvi puta nakon ljeta i neugodno se iznenadili

Špekec stiže s jesenskim danima
Špekec stiže s jesenskim danima (Arhiva)
Više o

višak kilograma

,

debljanje

,

jesen

,

rujan

Jesen je doba u kojem se najviše debljamo, pokazala su istraživanja, jer tijekom jeseni skupimo prosječno 2.2 kilograma viška, što je gotovo pola kilograma više nego što dobijemo preko zime.

Razloga je više - opuštanje nakon ljeta i strogih dijeta kojih smo se držali kako bismo na plaži dobro izgledali, kraći dani i ružnije vrijeme koje jednostavno tjera na sjedenje pred televizorom u društvu grickalica. 

>> Mozak nas tjera da jedemo hranu koja deblja >>

Inače, službeno najdeblji mjesec u godini je, očekivano, prosinac tijekom kojega se prosječno nakupi 1.8 kilograma, koje se nakon toga skida raznim postblagdanskim dijetama i vježbanjem.

Rujan je sljedeći na listi s jednim kilogramom viška u prosjeku, a što se tiče najgorih dana za liniju vodi subota, nakon koje idu nedjelja i petak - vikendom se očito unosi daleko najviše kalorija.

>> Najopasnije je kontinuirano debljanje >>

Najbolji dan za dijetu je, pogađate, ponedjeljak, a od mjeseci tu su siječanj i lipanj. Stoga, ako ste stali na vagu prvi puta nakon mora i neugodno se iznenadili, znajte da niste usamljeni ...

26.09.2014. 13:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh