« Žene
objavljeno prije 11 godina
AAAA!!!

Preopterećenost je odgovorna za psihičke probleme žena

Žene bi trebale biti i zadovoljne i lijepe, što je gotovo nemoguća misija kad se uzme u obzir da su, recimo, potplaćene u odnosu na muškarce koji obavljaju iste poslove

Žene imaju veći društveni pritisak od muškaraca
Žene imaju veći društveni pritisak od muškaraca (Dreamstime)
Više o

depresija

,

žene

,

stres

,

muškarci

,

anksioznost

,

psihoza

,

društvene uloge

,

društveni pritisak

,

psihološki poremećaji

Žene se proglašavalo labilnijim spolom jer ih češće pogađaju psihološki poremećaji u 20 do 40 posto slučajeva, no istraživanje provedeno na Oxfordu pokazalo je da su pravi krivac za takvo stanje mnoge društvene uloge koje žene imaju.

Pritisak društva na žene je gotovo neizdrživ, jer se od njih očekuje da budu dobre kćeri, majke, supruge i prijateljice, a uz sve to bi trebale ostvariti i zavidnu karijeru. Kad se sve to zbroji, nije ni čudo da se ženskom spolu češće događaju napadi panike, fobije i depresije nego muškarcima.

Istraživači su zaključili da spol i genetske predispozicije ne utječu na veću pojavnost psihičkih problema nego životni uvjeti u kojima su žene prisiljene funkcionirati na gore opisane načine. 

Uz sve gore navedeno, žene bi trebale biti i zadovoljne i lijepe, što je gotovo nemoguća misija kad se uzme u obzir da su, recimo, potplaćene u odnosu na muškarce koji obavljaju iste poslove. 

Ne treba izostaviti ni muškarce iz slike jer su i oni pod priličnim društvenim pritiskom skrbi za obitelj, uspješne karijere i ostvarivanja u svim segmentima života, no oni takve probleme rješavaju drugačije od žena, alkoholom, drogama ili nekim drugim oblicima ovisnosti.

24.05.2013. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh