« Žene
objavljeno prije 11 godina
I ONE ...

Zašto su žene nevjerne?

Stereotip o tome da je nevjera tipično muška osobina davno je razbijen, a evo i glavnih razloga ženske nevjere

Koji su glavni razlozi nevjere kod žena
Koji su glavni razlozi nevjere kod žena (Arhiva)
Više o

žene

,

prevara

,

nevjera

,

muškarci

,

razlozi

Kao i ostali mitovi, onaj o nevjeri kao muškoj osobini otišao je u povijest, no još uvijek ima nekih koji misle da je to tako. Ipak, i žene varaju, a razlozi su različiti, pa da navedemo neke od najčešćih.

Za početak, kad partner ne cijeni njihvo trud, ženama se to definitivno ne sviđa jer su uložile puno energije u neke stvari u životu, kao što je već i sama veza. Ako nema potvrde da partner cijeni njen trud, žena će nakon gomilanja frustracija i nezadovoljstvo potražiti pažnju negdje drugdje. 

Ženska intuicija je nezgodna stvar, jer će osjetiti da je veza pri kraju puno prije muškarca. Kada partneri više nemaju što ponuditi jedno drugom, žena će prva potražiti nešto novo kako bi ispunila prazninu u svom životu i lakše podnijela prekid trenutne veze.

Kad je seks dosadan, ženama se to definitivno ne sviđa. Vjerovali muškarci ili ne, ženama nije dovoljno da seks bude čast, bitno je i da je dobar, jer će poželjeti nadoknaditi sve što propušta.

Na kraju, bilo kakva velika životna promjena poput završetka fakulteta ili gubitka roditelja uzrokuje samoanalizu postignuća, a nevjera je najlakše rješenje kojim će skrenuti pažnju s tekućih problema. 

24.05.2013. 22:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh