« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
PREDSTAVE

Premijera predstave "Djevojka za zbogom"

U subotu, 12. studenog u 20:00 sati na Sceni Vidra održat će se premijera predstave „Djevojka za zbogom“ čuvenog američkog dramatičara Neila Simona, u režiji Gorana Kulenovića

Nova premijera u Vidri
Nova premijera u Vidri (Arhiva)
Više o

kazalište Vidra

,

premijera

,

Djevojka za zbogom

Čuveni američki dramatičar Neil Simon podjednako je često pisao kazališne drame i filmske scenarije, a „Djevojka za zbogom" („The Goodbye Girl") među najuspješnijim je ekranizacijama njegovog teksta.

Jedna od najpametnijih i najživotnijih romantičnih komedija u povijesti filma, za koju je Richard Dreyfuss postao najmlađim dobitnikom Oscara u kategoriji glavne muške uloge, donosi nam priču o čikaškom glumcu Elliotu Garfieldu koji dolazi u New York, na off-Broadway, igrati Richarda III. Spletom okolnosti prisiljen je dijeliti stan s bivšom plesačicom, samohranom majkom Paulom i njenom slatkom i pametnom desetogodišnjom kćerkom Lucy.

Osim prisilnog zajedničkog suživota, velik je izazov za odnos Elliota i Paule njezin otpor prema ponovnom zaljubljivanju, izazvan upravo neuspješnim vezama s glumcima. Usput bizarna koncepcija Shakespeareovog djela Elliotovu veliku glumačku priliku vodi prema propasti, a niti Paulino prisilno obnavljanje plesačke karijere ne ide u puno boljem smjeru...

U adaptaciji i režiji Gorana Kulenovića (autora kultnih serija „Bitange i princeze" te „Crno-bijeli svijet"), te u virtuoznim glumačkim izvedbama, „Djevojka za zbogom" dinamična je studija karaktera, prepuna inteligentnog humora i duhovitog istraživanja urbanih neuroza, ali i stvarnih ljudskih emocija - mišljena da gledatelje iz dvorane isprati s velikim smiješkom na licu.

U predstavi igraju Marko Makovičić, Sara Stanić i Zvonka Tomaš Brazzoduro. 

05.11.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh