« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
PREMIJERE

Premijera plesne predstave "Ljudovanje" Ane Kreitmeyer u Kinu SC

Premijera plesne predstave Ljudovanje koreografkinje i plesne umjetnice Ane Kreitmeyer održat će se u subotu, 10. prosinca u Predvorju Kina SC s početkom u 20:00

Ljudovanje
Ljudovanje (Arhiva)
Više o

predstava

,

Ana Kreitmeyer

,

Ljudovanje

Premijera plesne predstave Ljudovanje koreografkinje i plesne umjetnice Ane Kreitmeyer održat će se u subotu, 10. prosinca u Predvorju Kina SC s početkom u 20:00. Ulaz isključivo s pozivnicom. Reprizna izvedba na rasporedu je 11. prosinca.

Autorski tim Ljudovanja uz Anu Kreitmeyer čine još dramaturginja Nina Gojić, plesne umjetnice Anika Cetina, Ema Crnić, Antonia Dorbić i Marta Krešić, dizajner zvuka Nika Pećarina, kostimografkinja Tina Spahija, dizajner svjetla Tomislav Maglečić Magla i producentica Hana Zrnčić Dim.

Ljudovanje istražuje odnos živih i neživih tijela te uspostavu drugačijeg odnosa prema materijalnim objektima koji sačinjavaju naša sve artificijelnija staništa. Jedna od inspiracija za predstavu potječe iz Bestijarija antropocena, knjige koja katalogizira primjere objekata nastalih srastanjem organskih i anorganskih bića i stvari, kao i algoritamski pogonjene objekte koji sve uvjerljivije imitiraju ono što prepoznajemo kao ljudsko i živo. U tom smislu predstava postavlja pitanje prepoznatljivosti granice između živog, neživog i artificijelnog, a to čini proizvodeći ambivalentne slike međusobnih dodira živih i neživih tijela te njihovih interakcija s prostorom koji se u tom procesu mijenja.

02.12.2022. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh