« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
PREDSTAVE

Premijera nove samostalne predstave Lade Bonacci

Riječ je o autorskom projektu kojim dramska umjetnica Lada Bonacci istražuje vlastito dugogodišnje bivanje i nebivanje na hrvatskoj kazališnoj sceni

Lada Bonacci
Lada Bonacci (Arhiva)
Više o

predstava

,

Lada Bonacci

,

Zadnja prije nego odem

U Zagrebačkom plesnom centru u utorak, 6. srpnja, u 20 sati, održat će se premijera predstave 'Zadnja prije nego odem'.

Riječ je o autorskom projektu kojim dramska umjetnica Lada Bonacci istražuje vlastito dugogodišnje bivanje i nebivanje na hrvatskoj kazališnoj sceni postavljajući sebi i gledateljima pitanja o motivaciji, ustrajnosti, smislu i besmislu.

Autorica i izvođačica u solo izvedbi koja balansira na granici fizičkog teatra, komedije, performansa, klaunerije, dramskog izričaja i stand-upa, istražuje intimne zakutke svoje duše. Pritom razotkriva svoju ranjivost i pretvara je u izvedbenu snagu, univerzalno ljudsku, u kojoj se svatko u publici lako može prepoznati.

Ladi Bonacci poticaj za stvaranje predstave dala je koronakriza koja je dodatno ugrozila njezin te živote drugih samostalnih dramskih umjetnika. Zato je predstava doslovce stvarana ni iz čega. Čak su i predmeti koji se koriste na sceni, uz one pronađene u Zagrebačkom plesnom centru, iz glumičina stana.

U predstavi se koristi tekst Molekuli Ivana Tokina. Svjetlost je oblikovao Marino Frankola, a kostim Tea Kantoci. Video, fotografiju i vizuale potpisuje Tara Ivanišević. Pomoć i podršku projektu dala je plesna umjetnica Silvia Marchig.

Nakon premijere predstava će se izvoditi u Zagrebačkom plesnom centru u srijedu i četvrtak 7. i 8. srpnja 2021. 

02.07.2021. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh