« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
KAZALIŠTE

Premijera i besplatne predstave na Online srijedi u Žar ptici

Zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u srijedu 9. prosinca, predstavu "Princeza na zrnu graška" redateljice Maje Katić, koja će se istovremeno održati i "u živo" u dvorani, te online

Bit će svega...
Bit će svega... (Arhiva)
Više o

kazalište Žar ptica

,

online predstave

U predstavi glume Bogdan Ilić i Dunja Fajdić, koja zajedno s Majom Katić supotpisuje i autorstvo teksta.

"U ova ne baš lijepa vremena za sve nas, pogotovo za izvedbene umjetnosti pa i za dječje kazalište, dvije svestrane glumice, Maja Katić i Dunja Fajdić, priredile su nam povratak u bajku i odmak od svakodnevice koji je potreban svakom djetetu, a i odraslima koji nisu zaboravili biti djeca", stoji u najavi predstave "Princeza na zrnu graška".

Svečana premijera održat će se u srijedu 9. prosinca u 18,30 sati u GK Žar ptici sukladno svim epidemiološkim mjerama. Za sve koji ne budu mogli biti u dvorani, premijera će se prenositi u live streamu putem You Tube kanala Žar ptice.

Autor glazbe je Ivan Biondić Mirzaa, scenografiju osmišljava Gordana Poljančić, a rasvjetu oblikuje Goran Jurković.

Besplatna predstava u sjećanje na Špiru Guberinu

U sjećanje na doajena hrvatskog glumišta Špiru Guberinu, koji je umro 27. studenog u 88-oj godini života, Žar ptica će u srijedu 2. prosinca, na video platformi Vimeo prikazati predstavu "Palčica" iz 2005., u kojoj je Špiro odigrao preko 100 izvedbi. U predstavi su igrali i Ana Karić, Maja Kovač, Robert Bošković, Vesna Ravenšćak, Gorana Marin i Drago Utješanović, a režirao ju je Robert Waltl.

Besplatan link za predstavu bit će dostupan za gledanje u srijedu od 19 sati na poveznici

Nakon toga, predstava se seli na mrežne stranice GK Žar ptice, gdje će biti i dalje dostupna pod Online sadržajem. Tamo su dostupni za gledanje i drugi Žar pticini naslovi, a virtualna se biblioteka nadopunjava svake srijede s naslovima s novog i starog repertoara tog kazališta.

01.12.2020. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh