« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina
LJEPOTA I PREHRANA

Prelijepa Amerika i priče o poremećajima prehrane u kinu Europa

11. lipnja u 19h održat će se premijera dokumentarca te predstavljanje knjige i razgovor o poremećajima prehrane

kino europa
kino europa (Kino Europa)
Više o

kino Europa

,

poslovna suradnja

,

arhitekt

,

brzina hoda

Uz predstavljanje knjige Poremećaji prehrane: 100 pitanja i odgovora, održat će se i javna debata s prof. Carolyn Costin, vodećom američkom stručnjakinjom na području tretmana poremećaja prehrane.

"America the Beautiful" je snažan film o utjecaju modne, kozmetičke i dijetetske industrije na današnje poimanje ženskog tijela. Skraćenu verziju ovog višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma C. Costin koristi u svojim edukativnim gostovanjima u SAD-u. Prilagođena je adolescentnoj populaciji i razmatra društveni kontekst razvoja poremećaja prehrane.

U filmu nastupa i sama Costin iznoseći svoja stajališta o utjecaju medija na nastanak i razvoj poremećaja prehrane. Poremećaji prehrane nisu uzrokovani medijima, no glorificiranje mršavosti i nerealnog „savršenstva" ženskog tijela u medijima stvaraju povoljne uvjete za razvoj poremećaja prehrane.

Prof.Costin smatra da zapadna kultura kroz medije prenosi poruku da je važnije kako izgledaš od onoga tko si, što može štetno djelovati na razvoj slike o sebi mladih djevojaka.

Knjiga Poremećaji prehrane: 100 pitanja i odgovora Carolyn Costin istovremeno podcrtava i odgovora na pitanja poput: Kad se nepravilna prehrana pretvara u poremećaj? Je li tomu uzrok genetika ili kultura? Kako odabrati kvalitetnog terapeuta ili program liječenja? Postoje li alternativni oblici liječenja? Kako pomoći voljenoj osobi koja boluje od poremećaja u prehrani?

Knjiga obrađuje spomenute teme, ali ujedno do pojedinosti pojašnjava zlouporabu laksativa, vježbi, propadanje zuba i primjenu lijekova. Služi kao jednostavan vodič za sve koji boluju i njihove voljene osobe pružajući znanstveno utemeljene i praktične informacije.

Ulaz je slobodan, a događanje započinje u 19 sati.

10.06.2010. 11:31:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh