« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SUNCE I JUŽINA

Biometeorološka prognoza od 12. do 15. lipnja

Glavno obilježje vremena bit će velika vrućina, pa se savjetuje izbjegavanje većih napora i uzimanje mnogo tekućine

biometeorološka prognoza
biometeorološka prognoza (Shutterstock)
Više o

vrijeme

,

vrućine

,

biometeorološka prognoza

,

vremenska prognoza

,

DHMZ

Visoka temperatura i južina uzrokovat će sutra nepovoljne biometeorološke prilike osobito u kontinentalnom dijelu zemlje.

Zbog toga se savjetuje izbjegavanje većih napora, duljeg boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana i uzimanje mnogo tekućine, osobito kroničnim bolesnicima. Treba pripaziti na zaštitu od UV zračenja, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod.

U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracije peludi trava i korova bit će visoke, a na Jadranu umjerene, pa se savjetuje oprez osobama alergičnim na visokoalergene peludi trava.

U nedjelju, 13. lipnja, glavno obilježje vremenu i dalje će davati vrućina te jako sunčevo zračenje. Savjetuje se zaštita od vrućine i UV zračenja te izbjegavanje duljeg boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Koncentracije peludi trava i korova bit će visoke u kontinentalnom dijelu zemlje, a na Jadranu umjerene.

U ponedjeljak, 14. lipnja, nastavlja se razdoblje vrućeg vremena i jakog ultraljubičastog zračenja. Stoga se savjetuje oprez, dobra zaštita od UV zračenja i mnogo tekućine. U najtoplije doba dana trebalo bi što dulje boraviti u klimatiziranom prostoru i izbjegavati veće napore. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracije peludi trava i korova bit će visoke, a na području Jadrana umjerene.

U utorak, 15. lipnja, vrućina i jako ultraljubičasto zračenje i dalje su glavna značajka vremena. Zato se i dalje upozorava na uporabu primjerene zaštite od vrućine i UV zračenja. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracije peludi trava i korova bit će visoke, a na području Jadrana umjerene. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 14:08:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh