« Seks
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
" THE ORGASMIC DIET"

Prehranom do orgazma

Orgazmička se prehrana ili dijeta zasniva na povećavanju unosa hrane koja kod žena povećava razinu testosterona i uravnotežuje dva glavna neurotransmitera, serotonin i dopamin

Smanjiti unos kave, povećati unos Omega 3 masnih kiselina
Smanjiti unos kave, povećati unos Omega 3 masnih kiselina (Dreamstime)
Više o

hrana

,

dijeta

,

seks

,

prehrana

,

orgazam

U svojoj je uspješnici „The Orgasmic Diet" Marrena Lindberg obećala orgazam i onim ženama koje ga još nikada nisu doživjele. Stvar je vrlo jednostavna - trebaju se odreći kave i nazdraviti ribljim uljem, piše Intimatemedicine.

Kakav je to recept za orgazmičku dijetu?

Orgazmička se prehrana ili dijeta zasniva na povećavanju unosa hrane koja kod žena povećava razinu testosterona i uravnotežuje dva glavna neurotransmitera, serotonin i dopamin. Prehrana je kombinirana s vježbom pri čemu je naglasak stavljen na vježbanje mišića dna zdjelice, a u čemu bi si žene mogle pomoći specifičnim pomagalom koje mogu kupiti preko Interneta. Naravno, djeluju i dobre stare Keglove vježbe -one su barem besplatne.

Dizanje razine testosterona!

Razinu testosterona podižu namirnice bogate bjelančevinama (autorica nadasve naglašava bjelančevine i masnoće životinjskog podrijetla), cink (u bjelančevinama životinjskog podrijetla, punovrijednim žitaricama i bućinom sjemenu) i magnezij (zeleno lisnato povrće, orasi, alge i čokolada).

Uravnoteženje dopamina i serotonina

Vrlo je važno očuvane uravnoteženosti serotonina i dopamina. Serotonin je navodno povezan sa smanjenim libidom, a dopamin je odgovoran za osjećanje očekivanja i želja (ne samog užitka). Dakle, serotonin povećava spolnu požudu. Navodno se uravnotežuju prehranom bogatom Omega 3 masnim kiselinama kojih ima u visoko kvalitetnim ribljim uljima (inače ih se može naći i u namirnicama biljnog porijekla, na primjer u lanenom sjemenu ili ulju) kao i konzumiranjem određene količine crne čokolade.

Odbacite ono što ometa orgazam!

Nadasve trebate izbjegavati kofein, alkohol, pušenje i unos jednostavnih ugljikohidrata (šećer, bijelo brašno i slično). Ne savjetuje ni hranu, odnosno njene nadomjestke, koji inače slove kao vrlo zdravi, a to su soja, ginko i ginseng.

Zadovolj(e)ne dijetom

Žene koje su se držale dijete su već nakon dva tjedna pričale o izvanrednim rezultatima, bez obzira na njihovu starost. Svima im se vratila želja za seksom, nestali su problemi s vlaženjem vagine. Riblje ulje baš i nije bilo naročito popularno, ali tko bi izbjegavao dijetu koja propisuje čokoladu?!

27.04.2011. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh