« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
ZAPAMTITE!

Prehrana po krvnim grupama

Pravilna prehrana iznimno je važna za zdrav i dug život, a liječnik Peter D'Adamo tvrdi kako bismo prehranu trebali prilagoditi svojoj krvnoj grupi

Što i kako...
Što i kako... (Arhiva)
Više o

prehrana

,

krvne grupe

,

krvna grupa A

,

krvna grupa AB

,

krvna grupa 0

,

krvna grupa B

Pravilna prehrana je jedan od ključa zdravlja i dugog života, no osim toga moguće je i izgubiti višak kilograma pritom... što većini ljudi neće smetati, dapače.

Ipak, nije to baš tako jednostavno - treba znati što treba jesti, a za to su na prvom mjestu nutricionisti koji bi vam trebali napraviti neki plan i program.

Ako želite smršavjeti kroz prehranu po krvnim grupama, evo što biste trebali znati o tome unaprijed, pa se pripremite...

>> Dijeta po krvnim grupama - možda je dobra za vas? >>

Krvna grupa A - trebali biste izbjegavati meso i birati vegetarijansku prehranu s mnogo grahorica, voća i povrća te cjelovitih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, no treba izbjegavati mliječne proizvode, pšenicu, kukuruz i grah.

Krvna grupa AB - vaša bi prehrana trebala uključivati tofu, morske plodove, mliječne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želučane kiseline u želucu. Izbjegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbjegavati piletinu, kukuruz, heljdu i grah.

Krvna grupa B - izbjegavajte kukuruz, rajčice, kikiriki i sjemenke sezama. Pileće meso može također biti loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mliječne proizvode s nižim udjelom masti. Za mršavljenje, trebali bi birati zeleno povrće, jaja i jetru, ali izbjegavati piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

>> Kako krvna grupa utječe na kilažu? >>

Krvna grupa 0 - prehrana bi vam trebala biti bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mliječnih proizvoda, ribe, povrća, grahorica. Za mršavljenje najbolje su morski plodovi, alge, crveno meso, brokula, špinat i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mliječne proizvode treba izbjegavati.

Eto... samo trebate nabaviti namirnice i krenite... ;)

28.07.2021. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh