« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Prehrambene navike koje čuvaju zdravlje

Sve više ljudi u svijetu okreće se zdravoj prehrani jer shvaćaju ih loše prehrambene navike loše utječu na zdravlje

Kako početi jesti zdravo?
Kako početi jesti zdravo? (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

savjeti

Zdrava prehrana je postala gotovo pa obaveza svake osobe koja je svjesna grozota koje se stavljaju u hranu kupljenu u trgovinama, no kako to uskladiti s novčanikom?

Ovako...

Čitanje deklaracija - za početak, krenite od riječi 'umjetno' i 'aditivi' i počnite izbjegavati takve artikle. Ako je popis sastojaka dugačak, pokušajte kupiti drugi proizvod koji ih ima manje. 

Jednostavni recepti - ubacite nekoliko zdravih recepata u vašu tjednu rutinu. Međutim, uvodite ih polako jer ćete prvih nekoliko mejseci nakon što se prebacite na zdravu hranu osjećati žudnju za onom nezdravom što je dio procesa.

Planiranje - ako planirate obroke, riješit ćete se svakodnevnog stresa razmišljanja o tome što ćete jesti, a da bude zdravo. Planiranje čuva vrijeme, ali i novac jer ako odete u trgovinu ili na tržnicu i točno znate što želite pripremiti i koje vam namirnice trebaju, to će vas spriječiti u trpanju nepotrebnih stvari u košaricu. 

Polagano uvođenje - zdrava prehrana sastoji se prvenstveno u tome da postanemo svjesniji što, kako i koliko jedemo. Ako ste odlučili promijeniti prehranu i hraniti se zdravije, počnite s postupnim uvođenjem zdravijih namirnica u vašu dnevnu rutinu. Ništa se ne događa preko noći. 

Svježe namirnice - posjet tržnici može biti meditativno iskustvo kada šećete među kumicama i svim tim šarenilom koje nam je priroda podarila. Kupujte svježe namirnice kada god možete i u trgovačkim lancima, no prije toga provjerite zemlju porijekla i odlučite se za domaći uzgoj ako je dostupan. 

03.01.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh