« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Kako znati koji tip kože imate?

Evo jednostavnog testa kako kod kuće saznati koji tip kože imate

Koji je vaš tip kože
Koji je vaš tip kože (Arhiva)
Više o

test

,

tip kože

Tip kože jako je potrebna informacija - ima cijeli niz krema i raznih sličnih stvari koje se kupuju za određeni tip kože, pa evo jednostavnog testa kako kod kuće saznati koji tip kože imate.

Test kože lica u 3 koraka

1. Operite lice nježnim gelom za pranje kako bi uklonili kompletan makeup, masnoće i prljavštinu. Koristite mlaku vodu za ispiranje. 

2. Osušite lice mekanim ručnikom. Nemojte trljati površinu lica, već jednostavno potapkajte lice kako bi ga osušili. Nemojte nanositi serume i kreme odnosno ništa za hidratizaciju. Pustite lice da se ponaša prirodno. 

3. Pričekajte jedan sat. Za to vrijeme ne dirajte lice, a nakon 60 minuta pogledajte svoju kožu.

Rezultati

Kombinirana koža - masni sloj stvorio se na T zoni, ali koža je suha ili normalna na čeljusti te obrazima.

Savjeti za njegu - vaš je cilj balansirati njegu. Proizvode na bazi alkohola potrebno je izbjegavati baš kao i one na bazi ulja. Koristite posebno preparate za jedan dio lica, a posebno za drugi. Preporuča se koristiti sredstva za mješovitu kožu i posjetiti dermatologa kako bi vratili balans kože.

Masna koža - lice je sjajno i nastao je površinski masni sloj, a posebno u T-zoni kod čela, nosa i brade. Pore su povećane ili začepljene.

Savjeti za njegu - izbjegavajte uljna sredstva za čišćenje. Izbjegavajte proizvode s alkoholom jer mogu dehidrirati kožu, a ona tada proizvodi dodatnu masnoću. Hidratizirajte lice laganim serumima redovito.

Normalna koža - koža lica nije zategnuta niti masna. Normalne je elastičnosti i nigdje se ne crveni. Pravi ste sretnik jer njega nije komplicirana.

Savjeti za njegu - koristite nježna sredstva i redovito nanosite prirodnu kremu za hidratizaciju.

Osjetljiva koža - lice je na određenim mjestima poput čela i obraza vrlo crvena, iritirna, svrbi vas te je upaljena. Očito je da joj treba hidratizacija. 

Savjeti za njegu - izbjegavajte proizvode s jakim mirisom, bojama i kemikalijama. Držite se vrlo jednostavnih preparata sa što kraćim popisom sastojaka. Mudro je istražiti prirodnu kozmetiku.

Suha koža - lice vas zateže, svrbi i koža nije elastična. Imate čak i neke suhe flekice gdje vam je koža iritirana.

Savjeti za njegu - izbjegavajte alkoholne i proizvode sa sulfatima. Ne čistite lice vrućom vodom te nabavite ovlaživač zraka. 

03.01.2019. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh