« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Tri namirnice za borbu protiv celulita

Jad ga imate, riješiti ga se ne možete potpuno, ma što vam o tome govorili proizvođači "čudesnih" krema ili tretmana...

Kako smanjiti celulit
Kako smanjiti celulit (Shutterstock)
Više o

vitamin C

,

prehrana

,

celulit

,

omega-3 masne kiseline

Celulit je boljka mnogih žena, a i nemalog broja muškaraca... djelomično su odgovorni geni, djelomično hormoni, a prehrana također igra važnu ulogu.

No, kad ga imate, riješiti ga se ne možete potpuno, ma što vam o tome govorili proizvođači "čudesnih" krema ili tretmana, pa jedino što vam preostaje je vježbati i paziti što vam je u tanjuru.

Stoga, evo što treba sadržavati vaša prehrana

Omega-3 masne kiseline - upale kože mogu pogoršati izgled celulita, jer one smanjuju cirkulaciju i limfnu drenažu. Pokušajte dodati više omega-3 masnih kiselina u prehranu jer one pomažu u smanjenju upala i sprječavaju proširenje stanica masti. Hrana bogata omegom 3 je plava riba, orašasti plodovi i sjemenke lana.

Vitamin C - celulit se pojavljuje kada vezivno tkivo ispod gornjeg sloja naše kože počinje slabiti te se počnu stvarati udubine i čvorići masnoća na našoj koži, najčešće na nogama i stražnjici. Kolagen je tvar koja daje našoj koži elastičnost, čvrstoću i boju, a na njegovu proizvodnju izravno utječe vitamin C. Namirnice bogate vitaminom C su: agrumi, jagode, paprike, brokula, zeleno lisnato povrće.

Voda - svaka osoba ima drugačije potrebe, ali preporuča se da u prosjeku popijete barem osam čaša vode dnevno. Voda je potrebna kako bi limfni sustav izbacio toksine iz tijela i zadržao vodu u koži na optimalnom nivou. Voda u borbi protiv celulita može pomoći i ako tijekom tuširanja masirate kritična područja (barem tri puta tjedno) jer potičete drenažu i bolju cirkulaciju.

03.01.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh