« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NAJNOVIJI SPEKTAKL

Predstavom Šeherezada kazalište Trešnja otvorilo sezonu

Premijerom predstave "Šeherezada", adaptacija arapskog klasika iz "1001 noći", gradsko kazalište Trešnja otvorilo je novu kazališnu sezonu

Fotografija vijesti
Više o

kazalište Trešnja

,

premijera

,

Šeherezada

,

nova sezona

Gradsko kazalište Trešnja večerašnjom je premijerom predstave "Šeherezada" u režiji Saše Božića i Ksenije Zec te u koprodukciji sa Studijem za suvremeni ples otvorilo svoju novu kazališnu sezonu.

Pred prepunim gledalištem, "Šeherezada", najnoviji Trešnjin spektakl, prizvala je priče iz klasične arapske zbirke "1001 noć" i gledatelje odvela na mistično putovanje svijetom dalekog Orijenta, u zemlje uzbudljivih priča i kraljevstva mašte.

U predstavi namijenjenoj starijima od sedam godina, gledatelji su se susreli sa svijetom daleke Perzije, upoznali Aladina, Sinbada Moreplovca, Ali Babu i 40 razbojnika i druge zanimljive junake.

Arapska zbirka pripovjedaka "1001 noć", klasično je djelo svjetske literature i omiljeni lektirni naslov za djecu, mlade i one koji se tako osjećaju. "U toj zbirci je Zapad otkrio skrivenu mudrost Orijenta i možda po prvi put shvatio duboku važnost pričanja priča koje su važnije i veće od života", poručuju iz kazališta "Trešnja".

Ljubavna priča cara Šaha Šahrijara i Šeherezade je izazovni spektakl glume, akrobatike, cirkuserije i plesa koji vodi gledatelje u svijet između sna i jave, gdje svatko uz pomoć duha iz svjetiljke može postati kraljević - na svakom uglu čekaju skrivene škrinje s blagom, a kroz borbe sa čarobnjacima, zlodusima i divovima ističe se važnost priče i imaginacije kojima se mogu prebroditi nevolje.

"Upravo kroz kreaciju, zamišljanje i maštu putujemo jedni k drugima, pokušavamo se sporazumjeti i zrcalimo u svim svojim različitostima, poruka je ove hrabre potrage za razumijevanjem drugih i drugačijih kultura", navode iz "Trešnje".

U "Šeherezadi" igraju Živko Anočić, Višnja Babić, Ivana Bakarić, Petar Banda, Branko Banković, Dina Ekštajn, Petra Hrašćanec Herceg, Krunoslav Klabučar, Damir Klemenić, Nikolina Komljenović, Jerko Marčić, Ana Mrak, Aleksandra Naumov, Radovan Ruždjak, Ana Vnučec i Vanda Vujanić Šušnjar.

Kostimografkinja i scenografkinja je Dženisa Pecotić, njeni asistenti su Mario Miše i Zoran Branković, za dizajn svjetla zadužen je Bruno Pocheron iz Francuske, a za glazbu i songove Damir Šimunović, Matija Antolić, Ivana Rushaidat i Jerko Marčić. Asistentica koreografije je Bosiljka Vujović- Mažuran, ton oblikuje Daniel Biffel, majstorice maske i frizure su Irena Konigsknecht i Tanja Bjeliš.

01.10.2011. 21:53:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh