« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana
PREDSTAVE

Predstava 'Transformeri 2' 21. i 22. listopada u ZPC-u

Predstava Transformeri 2 druga je etapa istraživanja ideje transformativnog tijela autorskog dvojca Ide Jolić i Marina Lemića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

predstave

,

Transformeri 2

Spomenuti rad predstavlja nastavak plesne uspješnice Transformeri, prvog autorskog rada Lemića i Jolić za koji su nagrađeni Nagradom strukovnih udruga suvremenog plesa u kategoriji najbolje koreografije i najbolje pojedinačne izvedbe (Ida Jolić), dok je Marin Lemić dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg muškog ostvarenja u plesu.

U novom duetu nastavlja se propitivanje komunikacije između dvaju fluidnih entiteta koji su definirani jedino konstantnom promjenom, vođenom unutarnjim impulsima, ali i vanjskim podražajima. Pritom se iz prethodnice preuzima metodologija kreiranja vokabulara pokretom, mimikom i glasom, a kao novi element tjelesne ekspresije i komunikacije pojavljuje se dodir, čime se transformacijski procesi preuzeti iz prve faze istraživanja dodatno usložnjavaju, dok se istovremeno stvara bogata vizualna metaforika. Za razliku od prethodne predstave, u kojoj se postavljalo pitanje o prirodi transformacijskih procesa, odnosno pitanje njihove pojedinačnosti ili odijeljenosti te njihova međudjelovanja, u Transformerima 2 naglasak je na istovremenoj zajedničkoj transformaciji dueta kao kompleksne cjeline i istraživanju utjecaja koje to zajedničko, dijeljeno, uvijek iznova transformirano i transformirajuće tijelo ima na svoju okolinu.

Projekt nastaje kroz rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra i Zadarskog plesnog ansambla. Projekt je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija i realiziran u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples kroz Tjedan suvremenog plesa.

21.10.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh